Ulkoilma 3.10.2016

Tulevana viikonloppuna virkistäydytään kylmässä vedessä lähes 40 tapahtumassa ympäri Suomea.


Mainos


Talviuintikauden avajaiset käynnistävät virallisesti lajin harrastuskauden. Avajaistapahtumissa kokeneet talviuimarit opastavat aloittelijoita ja lajista kiinnostuneita hyisen veden saloihin ja talviuinnin harrastusmahdollisuuksiin. Uimareita pyydetään varustautumaan pyyhkeellä, sukilla tai jalkineilla ja uima-asulla.

Huippukokemuksia ja hyvinvointia edullisesti

Monipuoliset terveysvaikutukset houkuttavat talviuinnin äärelle niin nuoria kuin iäkkäämpiäkin uimareita. Uinti kylmässä vedessä rentouttaa, laskee verenpainetta, pitää flunssan loitolla, tuo helpotusta nivelkipuihin ja parantaa unen laatua. Myös lapset voivat huoletta tutustua lajiin aikuisten valvonnassa.

Lajin aloittaminen on vaivatonta, eikä se vaadi suuria investointeja. Uima-asun lisäksi on suositeltavaa käyttää päähinettä, ja jalkineet helpottavat avannolle siirtymistä. Urheiluvälineliikkeistä löytää erityisesti talviuintiin tarkoitettuja neopreenitossuja ja- hansikkaita.

Suomen Latu koordinoi lajin kehittämistä Suomessa. Rekisteröityjä talviuintipaikkoja on 266 kappaletta. Tietoa tapahtumista, ajankohtaisia talviuintiasioita ja vinkkejä uintiin löytää kätevästi myös Facebookista www.facebook.com/talviuinti

Talviuintikauden avajaiset ovat osa Suomen Ladun Yhdessä-teemapäiviä.

Lähde: Suomen latu


MainosLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika