Ulkoilma 18.1.2016

Seitsemisen kansallispuistossa vietetään talviretkipäiviä 6.-7.2. Ohjelmassa on mm. luentoja, retkiä ja välinevuokrausta. Lauantain ohjelma on suunnattu retkeilyä harrastaville ja uusia haasteita etsiville, sunnuntain ohjelma painottuu lapsiin ja perheisiin.


Mainos


Seitsemisen kansallispuistossa panostetaan talviretkeilyyn ja eri talviaktiviteettien esittelyyn talviretkipäivillä 6.-7.2. Luontokeskuksessa on päivien aikana maksuttomia yleisöluentoja eri aiheista, kuten luonnon hyvinvointivaikutuksista, lumimajoitteista ja talviretkeilystä lasten kanssa. Kansallispuiston yhteistyöyrittäjät järjestävät lukuisia retkiä, erilaisia lajikokeiluja ja välinevuokrausta sekä esittelevät toimintaansa minimessuilla.

Talvisesta luonnosta voi nauttia myös lumikengillä liikkuen.”

Yöpyä voi yhteistyöyrittäjien majoituksissa tai vaikkapa teltassa. Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä järjestetään seikkailuhenkisille retki, jossa yövytään lumitilanteesta riippuen lumikammissa tai avomajoitteessa. Hiihtoretkelle voi lähteä omin päin tai opastetulla retkellä. Talvisesta luonnosta voi nauttia myös lumikengillä liikkuen. Lapsille on luvassa sunnuntaina talvisia tutkimuksia ja luontonoidan tarinoita. Ravintola Seitsemisen portin lisäksi vatsan täytettä saa Kirkaslammen popup- latukahvilasta, Särkilammin marjatilalta ja Jaulin vuokratuvalta.

Seitsemisen kansallispuisto on oiva talviretkikohde. Hiihtolatuja pyritään ajamaan joka talvi yli 40 kilometrin verran. Latujen ulkopuolella voi liikkua metsäsuksilla. Lisäksi lumikengin liikkuvat voivat kulkea joko merkittyjä kesäreittejä pitkin tai suunnata kulkunsa koskemattomille hangille reittien ulkopuolelle. Yhteistyöyrittäjät vuokraavat välineitä, tarjoavat majoitusta ja ruokapalveluita.

Lisätietoa Seitsemisen kansallispuistosta www.luontoon.fi/seitseminen

Lähde: Metsähallitus


Mainos
xLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika