Rakennamme uutta! Uusi Ulkoilma avautuu alkuvuodesta 2022.

Ulkoilma 10.11.2020

Ulkoilma Akatemia järjestää kevättalvella 2021 kuusi talviretkeilykurssia sekä kaksi talvivaellusta. Talviretkeilykurssin aikana perehdytään kattavasti talviretkeilyyn, toimimiseen talviolosuhteissa sekä yövytään maastossa. Kurssi on suunnattu retkeilyn harrastajille, joilla ei ole lainkaan tai vain vähäisesti talviretkeilykokemusta.


Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen


Talviretkeilykurssit järjestetään Nuuksion, Seitsemisen sekä Etelä-Konneveden kansallispuistoissa. Ulkoilma Akatemian talviretkeilykurssi vie kattavasti talviretkeilyn saloihin. Kurssin aikana perehdytään toimimiseen talviolosuhteissa ja saadaan valmiudet turvalliseen yöpymiseen talvisissa olosuhteissa.

Teemme ruokaa ja juomavettä, rakennamme leirin, liikumme maastossa ja tietenkin koitamme pysyä lämpiminä. Opettelemme mahdollisimman kattavasti ymmärtämään mitä toimiminen talvella poikkeaa esimerkiksi retkeilemisestä kesällä”, kertoo Ulkoilma Akatemian Mika Mannonen.

Ulkoilma Akatemian idea on auttaa ymmärtämään varusteita ja toimintatapoja. Mitä paremmin ymmärrämme, sitä helpommin pääsemme nauttimaan tekemisestä sekä vältämme turhia yllätyksiä ja ongelmia maastossa”, jatkaa Mika.

Erä- ja luonto-opas Rami Mikkonen vetää letkaa Seitsemisen kansallispuistossa talvella 2019.

Ulkoilma Akatemian talviretkeilykursseilla vuonna 2021 toimii kouluttajana Ulkoilma Akatemian perustaja ja kouluttaja Mika Mannonen.

Ulkoilma Akatemian Talvivaellukset sopivat aloittelijoille

Ulkoilma Akatemian mukana pääsee kevättalvella 2021 myös vaeltamaan. Maaliskuussa kohteena on Oulangan kansallispuisto ja huhtikuussa Käsivarren erämaa. Oulangalla kouluttajana toimii Mika. Käsivarren erämaassa kouluttajana toimii erä- ja luonto-opas Rami Mikkonen. Rami on kokenut luonnossa kulkija ja monella tapaa luonnossa liikkumista harrastava eräilijä. Hän on mm. kouluttanut eräoppaita, toimii nykyään eräoppaana ja on vetänyt opastettuja retkiä ja vaelluksia esimerkiksi Kilpisjärven vaativissa maastoissa. Rakkaimpiin harrastuksiin kuuluvat talviretkeilyn lisäksi kalastus, metsästys ja melonta.

Talviretkeilykurssit 2021

Talviretkeilykursseille on helppo tulla mukaan ja kaikki yöpymiseen tarvittavat varusteet sekä retkiruoat saat Ulkoilma Akatemialta ilman erillistä maksua.

Talvivaellukset 2021

Talvivaelluksille saat tarvittaessa lainaksi kaikki leiriytymiseen vaadittavat välineet. Tarvitset omat sukset ja monot. Sukset ja monot voi vuokrata Kilpisjärveltä.

 

Lue lisää kursseista ja vaelluksista Ulkoilma Akatemian sivuilta www.ulkoilmaakatemia.fi.

Ulkoilma ja Ulkoilma Akatemia ovat molemmat Kompass Outdoorin ylläpitämiä palveluita. Julkaistu: 3.2.2019. Artikkeli päivitetty 21.12.2019, 10.11.2020, 18.11.2020.

&  Mika Mannonen


MainosLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika