Ulkoilma 21.12.2019

Ulkoilma Akatemia järjestää kevättalvella 2020 neljä talviretkeilykurssia. Talviretkeilykurssin aikana perehdytään kattavasti talviretkeilyyn, toimimiseen talviolosuhteissa sekä yövytään maastossa. Kurssi on suunnattu retkeilyn harrastajille, joilla ei ole lainkaan tai vain vähäisesti talviretkeilykokemusta.


Mainos


Talviretkeilykurssit järjestetään Nuuksion, Seitsemisen sekä Etelä-Konneveden kansallispuistoissa. Ulkoilma Akatemian talviretkeilykurssi vie kattavasti talviretkeilyn saloihin. Kurssin aikana perehdytään toimimiseen talviolosuhteissa ja saadaan valmiudet turvalliseen yöpymiseen talvisissa olosuhteissa.

Teemme ruokaa ja juomavettä, rakennamme leirin, liikumme maastossa ja tietenkin koitamme pysyä lämpiminä. Opettelemme mahdollisimman kattavasti ymmärtämään mitä toimiminen talvella poikkeaa esimerkiksi retkeilemisestä kesällä”, kertoo Ulkoilma Akatemian Mika Mannonen.

Ulkoilma Akatemian idea on auttaa ymmärtämään varusteita ja toimintatapoja. Mitä paremmin ymmärrämme, sitä helpommin pääsemme nauttimaan tekemisestä ja vältämme turhia niin sanottuja oppimista kantapään kautta”, jatkaa Mika.

Erä- ja luonto-opas Rami Mikkonen vetää letkaa Seitsemisen kansallispuistossa keväällä 2019.

Ulkoilma Akatemian talviretkeilykursseilla toimii kouluttajana Ulkoilma Akatemian erä- ja luonto-opas Rami Mikkonen. Rami on kokenut luonnossa kulkija ja monella tapaa luonnossa liikkumista harrastava eräilijä. Hän on mm. kouluttanut eräoppaita, toimii nykyään eräoppaana ja on vetänyt opastettuja retkiä ja vaelluksia esimerkiksi Kilpisjärven vaativissa maastoissa. Rakkaimpiin harrastuksiin kuuluvat talviretkeilyn lisäksi kalastus, metsästys ja melonta.

Talviretkeilykursseille on helppo tulla mukaan ja kaikki yöpymiseen tarvittavat varusteet saa Ulkoilma Akatemialta lainaan ilman erillistä maksua.

Talviretkeilykurssit 2020

1.-2.2.2020  Etelä-Konneveden kansallispuisto
15.-16.2.2020  Seitsemisen kansallispuisto
29.2.-1.3.2020  Nuuksion kansallispuisto

Lue lisää kursseista Ulkoilma Akatemian sivuilta www.ulkoilmaakatemia.fi.

Ulkoilma ja Ulkoilma Akatemia ovat molemmat Kompass Outdoorin ylläpitämiä palveluita. Julkaistu: 3.2.2019. Artikkeli päivitetty 21.12.2019.

&  Mika Mannonen


Mainos
xLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika