Rakennamme uutta! Uusi Ulkoilma avautuu alkuvuodesta 2022.

Ulkoilma 14.1.2018

Suomen luonto on upea myös talvella. Niinpä luontokeskus Haltia kumppaneineen kehottaa lähtemään retkelle myös talvisaikaan! Jos olet kiinnostunut talviretkeilystä, mutta kaipaat siihen lisävinkkejä, tämä tapahtuma on juuri sinulle. Mukaan ovat tervetulleita niin kokeneet kuin aloittelevatkin talviretkeilijät.


Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen


Tarvitsetko retkeilytietoa? Entä erätaitoja? Puuttuuko talviretkeilyvarusteita? Tahtoisitko lumikenkäilemään, mutta kengät uupuvat? Olisivatko lapsesi metsäseikkailun tarpeessa? Tekisiko mielesi nojatuolimatkalle kauas Napapiirin taa? Maistuisiko madekeitto? Houkutteleeko rantasauna, entäpä pulahdus avantoon? Mikäli vastaus yhteenkään on kyllä, niin suosittelemme menemään Haltiaan 3.2. nauttimaan Talviluonnonpäivästä.

Ohjelmassa päivällä klo 10-15

  • lasten metsäseikkailuja
  • omatoimista lumikenkäilyä
  • ihania kotaherkkuja elävällä tulella
  • talviretkeilyaiheisia tietoiskuja ja kuvatarinoita
  • risukeitinharrastajien kokoontumisajot eli Risuralli
  • Korpikirppis eli Retkeilijän Rompetori (myy, vaihda ja osta retkeilyvälineitä. Varaathan käteistä!)
  • partiolaisten erätaito-oppeja lapsille
  • Suomiretki talviseen luontoon
  • jos keliolosuhteet sallivat, pulahdetaan avantoon ja lasketaan pulkkamäkeä ja retkiluistellaan Pitkäjärven jäällä
  • koko ohjelma  www.haltia.com/talviluonnonpaiva ja  Tapahtumasivu Facebookissa

 

Tapahtuma on maksuton, mutta osa retkistä sisältää pienen osallistumismaksun. Haltian näyttelyt ja ravintola avoinna klo 10-17. Lounas Haltian ravintolassa klo 11-16, kentällä kotaherkkuja.

Päivä huipentuu klo 18 alkaviin jatkoihin, jossa ohjelmassa on nuotion äärellä tulistelua, talviluonnon fiilistelyä sekä elävää musiikkia ja nuotiomestarimme Mikko “Peltsi” Peltolan tarinoita. Illan hosteina toimivat retkeilyn moniottelijat Marinella Himari (Suomiretki) ja Joppe Ranta (Retkinikkari).

Mikäli sinulta löytyy talvireteilyvarusteet, olet tervetullut pystyttämään majoitteesi Haltian tapahtumakentälle ja jäämään yöksi Retkiyöhaasteen merkeissä! Varaa mukaan myös tarpeeksi evästä – nuotion ääreltä ei välttämättä malta heti nukkumaan.

 

Rantasaunat ovat lämpiminä klo 18–21. Vapaaehtoinen saunamaksu (varaa mukaan kolikoita). Omat pyyhkeet mukaan!

Tapahtumaa ovat tekemässä Suomen Erätaito ry, Suomen Luontokeskus Haltia, Helsingin Seudun Lapinkävijät, Kaukokaipuumatkablogi, Partioaitta ja 365-klubi, Partiolippukunta Vuoren Valppaat, Retkeilytarvikkeiden maahantuoja Biwak Outdoor, Retkinikkari, Skidit liikkuu ry (Suomen Ladun jäsenyhdistys), Solvallan urheiluopisto, Suomen luontokeskus Haltian luontokoulu sekä Suomiretki.

Haltia & Suomen erätaito ry
Mika Mannonen


MainosLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika