Ulkoilma 28.4.2016

Kun eteläisessä Suomessa jo surffaillaan, Lapissa nautitaan vapun jälkeen vielä viimeisistä talvikeleistä. Saariselällä ei tuhlata parhaimpia hankikantoja, vaan lähdetään opastetuille lumikenkäretkille seuraamaan Lapin kevään etenemistä 3.-5.5.


Mainos


Keväinen hanki houkuttaa! Kun kevätpäivän aurinko lämmittää päivällä ja yöpakkanen jäädyttää päivällä sulaneen lumen pinnan, syntyy erinomainen hankikanto. Teräshangella voi liikkua vapaasti ja nauttia kevään riemuista.

Siksipä ei kannata hukata hyviä kevään hankikelejä, vaan lähteä opastetulle lumikenkäretkelle Saariselän kupeeseen Urho Kekkosen kansallispuistoon 3.-5.5. Tarjolla on retkiä niin aamuvirkuille kuin yökyöpeleillekin. Lumikengillä pääsee kätevästi liikkumaan myös silloin, kuin ei ole varsinaista hankikantoa.

Lumikenkäily ei ole vain paarustamista hangilla, vaan matkalla nähdään Lapin kevätluonnon herääminen. Aamuvarhaisella liikkeellä on taatusti muitakin! Lapin kevät on vilkasta ja tapahtumarikasta aikaa. Metsojen, teerien ja riekkojen voi kuulla aamuvarhaisella tai iltamyöhäänkin kukertavan, naksuttelevan ja nauravan ojanvarsilla. Iltamyöhällä voi kuulla vaikkapa ketun haukuskelevan tunturin juurella.

Mukaan tulija ei tarvitse kuin lumikengät ja sauvat sekä pientä purtavaa ja juotavaa tarpeen mukaan. Yöretkelle on hyvä varustaa myös otsalamppu mukaan. Lähde oppaan mukana keväthangille seuraamaan Lapin kevään etenemistä! Ja ihan ilmaiseksi.

Lumikenkiä voi tarvittaessa vuokrata Saariselän ohjelmapalveluyrityksiltä sekä Kiilopäältä. Kokoontuminen ja lähtö Saariselän latujen lähtöportilla.

Retkiaikataulu

Tiistai 3.5.2016 klo 6-9
Ilmoittautuminen Saariselän Palvelupiste Kiehiseen maanantaihin 2.5 klo 17 mennessä.

Tiistai 3.5. 2016 klo 13-15
Ilmoittautuminen Saariselän Palvelupiste Kiehiseen viimeistään tiistaina 3.5 klo 10 mennessä.

Keskiviikko 4.5. 2016 klo 6-9
Ilmoittautuminen Saariselän Palvelupiste Kiehiseen viimeistään tiistaina 3.5 klo 17 mennessä.

Keskiviikko 4.5. 2016 klo 13-15
Ilmoittautuminen Saariselän Palvelupiste Kiehiseen viimeistään keskiviikkona 4.5 klo 10 mennessä.

Torstai 5.5. 2016 klo 22-01
Ilmoittautuminen Saariselän Palvelupiste Kiehiseen viimeistään torstaina 5.5 klo 17 mennessä.

Kaikki retket järjestää Metsähallitus/Urho Kekkosen kansallispuisto. Lisätietoja Saariselän Palvelupiste Kiehinen puh. 0206 39 7200 tai ukpuisto(a)metsa.fi.

www.luontoon.fi/urhokekkosenkansallispuisto ja www.luontoon.fi/saariselanpalvelupiste

Lähde: Metsähallitus
Kuva: Petteri Polojärvi


Mainos
xLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika