Ulkoilma 16.3.2016

Simossa ja Keminmaalla sijaitsevalle upealle Martimoaavan suoalueelle etsitään vapaaehtoisia nauttimaan pohjoisen keväästä ja tekemään konkreettisia tekoja soidensuojelun ja retkeilyn edistämiseksi. Nyt on mahdollisuus lähteä rangerin matkaan – tarjolla on arjen crossfittiä kovakuntoisille sekä kesäksi rantakuntoon haluaville!


Mainos


Talkootreenit järjestetään 16. – 20. toukokuuta ja 23. – 27. toukokuuta 2016. Molemmille viikoille etsitään 4-5 vapaaehtoista. Talkoissa uusitaan alueen läpi kulkevan reitin pitkokset välillä Poropellonaho – Koivuselkä. Uusittavan pitkostuksen pituus on 800 metriä. Mikäli aikaa jää, raivataan kaatuneita puita Koivuselän autiotuvan ympäristöstä.

Hyvän treenin tapaan joka päivä alkulämmittelynä kävellään tai maastopyöräillään työkohteelle 5 – 6 km (oma pyörä mukaan). Matka taittuu upeassa suoluonnossa pääosin pitkostettua reittiä pitkin. Päivä urakoidaan vanhojen pitkospuiden purkamisen ja uuden rakentamisen parissa. Loppuverryttelynä palataan takaisin samaa reittiä.

Talkoolaisille on Metsähallituksen puolesta järjestetty majoitus Simojoen lohirannassa, joka sijaitsee muutaman kilometrin päässä Martimoaavan lähtöportilta. Majoitukseen sisältyy päivällinen, josta saa ottaa mukaan aamiaisen ja seuraavan päivän eväät. Luvassa on yö puhtaissa lakanoissa – talkoolaisille tarjotaan myös liinavaatteet ja sauna. Myös tarvittavat työ- ja suojavarusteet järjestetään. Kuljetukset majapaikan ja Martimoaavan välillä hoidetaan Metsähallituksen autoilla. Mikäli saavut kauempaa, sinulla on mahdollisuus saada kuljetus majapaikkaan Kemistä, jonne pääsee helposti julkisilla kulkuneuvoilla.

Martimoaapa sijaitsee Simon ja Keminmaan kuntien alueella Etelä-Lapissa ja se on yksi Pohjois-Suomen tärkeimpiä suoluonnon suojelukohteita.

Lisätietoa www.luontoon.fi/martimoaapa

Lähde: Metsähallitus
Kuva: Mika Mannonen


Mainos
xLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika