Rakennamme uutta! Uusi Ulkoilma avautuu alkuvuodesta 2022.

Ulkoilma 24.8.2017

Tahkokuruun Kesänkitunturin länsirinteeseen valmistui uusi hieno kota lahonneen laavun tilalle. Uuden kodan avajaiset ovat Suomen luonnon päivänä lauantaina 26.8. Äkäslompolon koululaiset pitävät kodalla kahvilaa kello 11-14.


Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen


Tahkokurun laavu Tähtipolun varrella Kesänkitunturissa oli erittäin suosittu, mutta jo laho ja huonokuntoinen. Tilalle valmistui hieno kota polttopuusuojineen ja kuivakäymälöineen. Kota on laavua paljon helpommin lämpiävänä parempi myös talviretkeilijöille. Nyt kelpaa pitää evästaukoa.

Avajaisissa musiikkia ja koululaisten kahvila

Tahkokurun avajaisiin voi matkata patikoiden tai osallistumalla Suomen luonnon päivänä, lauantaina 26.8. järjestettävään opastettuun maastopyöräretkeen tai kasvi- ja luontoretkeen. Retkien määränpäänä on Tahkokuru. Perillä kodalla voi ostaa pientä purtavaa Äkäslompolon koululaisten kahvilalta ja rentoutua Marko Haapapuron harmonikansoittoa kuunnellen.

Maastopyöräretki lähtee Sportialta (Tunturitie 16, Äkäslompolo) kello 12 ja Paula Siepin opastama kasvi- ja luontoretki Kesänkijärven parkkipaikalta kello 9. Molemmat ovat ilmaisia.

Tapahtumat ovat osa Suomi 100 -juhlavuoden Luonnon päiviä www.luonnonpaivat.fi

Lähde: Metsähallitus / Kuva: Jari Ylläsjärvi / Metsähallitus


MainosLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika