Ulkoilma 6.10.2011

Hossan retkeilyalue on kerännyt tänä kesänä ennätysmäärän uusia kävijöitä. Juuri valmistuneen kävijätutkimuksen mukaan peräti 42 % kävijöistä oli alueella ensimmäistä kertaa. Touko-syyskuun kävijämäärän arvioidaan olevan 5 % viiden viime vuoden keskiarvon yläpuolella. Suurin syy kiinnostukseen on ollut Hossan valinta Vuoden Retkikohteeksi. Hossa on kävijätutkimuksen mukaan lapsiperheiden suosiossa ja siellä viihdytään pitkään.

Hossassa viivytään keskimäärin neljä vuorokautta. Toisaalta myös päiväkävijöitä on paljon. Suosituimmat harrastukset Hossassa ovat retkeily, kalastus, luonnontarkkailu, kävely ja melonta. Luontokeskus kiinnostaa myös lähes kaikkia kävijöitä.

Hossa edelleen painopisteenä

Viimeisten kolmen vuoden aikana Metsähallituksen luontopalvelut on tehnyt Hossan retkeilyalueella mittavia investointeja Kainuun ELY –keskuksen rahoituksella. Maastossa on peruskorjattu kaksi autiotupaa, luontokeskuksen keittiö on ajanmukaistettu ja luontokeskuksen näyttely on kokonaan uusittu.

Lisääntynyt kiinnostus Hossan alueeseen merkitsee sitä, että retkeilyalueen hoito on edelleen pidettävä korkealla tasolla. Alueen käyttöä ja uusia aktiviteetteja suunnitellaan yhdessä alueen matkailuyrittäjien kanssa.

Ulkoilun Maailma.fi / Lähde: Metsähallitus

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika