Ulkoilma 24.11.2014

Uudistunut Luontoon.fi-verkkopalvelu kertoo entistä selkeämmin Suomen kansallispuistojen ja muiden luontomme huippukohteiden omaleimaisuudesta ja harrastusmahdollisuuksista. Yhteensä esiteltynä on yli 300 retkikohdetta. Palvelu on myös aiempaa paremmin käytettävissä mobiililaitteilla. Luontoon.fi:n suosio on kasvanut sen koko 10-vuotisen olemassaolon ajan, ja palvelussa käy jo yli miljoona erillistä kävijää vuodessa.

Luontoon.fi-palvelussa on kattavat tiedot kaikista Suomen kansallispuistoista ja muista valtion maiden luonnonsuojelu-, erämaa- ja retkeilyalueista, vaellusreiteistä, historiakohteista sekä luontokeskuksista. Palvelussa on myös runsaasti tietoa luontoretkeilystä, harrastusmahdollisuuksista, vapaaehtoistoiminnasta sekä luonnossa liikkumisen hyvinvointivaikutuksista. Retkikohteita ja tekemistä löytyy helposti niin aloittelijoille kuin konkareille.

Uudessa Luontoon.fi:ssä on kiinnitetty huomiota erityisesti kansallispuistojen esittelyyn. Näin luontoretkeä suunnittelevan on helppo selvittää, mihin kansallispuistoon hänen kannattaa suunnata, mitä niissä kannattaa tehdä ja mitä palveluja alueilla on.

Olemme kehittäneet Luontoon.fi-palvelun elämyksellisyyttä, kiteyttäneet kohde-esittelyjä ja madaltaneet näin kynnystä lähteä luontoon. Luontoon.fi auttaa suuntamaan sopivaan retkikohteeseen, halusipa patikoida Suomen vanhimmalla vaellusreitillä tai ihastella lampaita perinteikkäissä Suomi-filmin maisemissa. Eri luontoliikuntalajien, kuten melonnan ja lumikenkäilyn, harrastajille on tarjolla käteviä kohdevinkkilistoja parhaista harrastuspaikoista”, sanoo Luontoon.fi-palvelun päätoimittaja Katariina Hopponen Metsähallituksen luontopalveluista.

Uudistettu Luontoon.fi

Luontoon.fi-palvelu uudistuu myös teknisesti. Uudistukset perustuvat selvityksiin käyttäjien tarpeista sekä palvelun käytettävyysarvioon. Aiempaa monipuolisempi retkikohdehaku auttaa löytämään sopivan retkikohteen. Myös navigointia pyrittiin selkeyttämään. Palvelu mukautuu erikokoisiin näyttöihin, joten sen selailu mobiililaitteilla on entistä helpompaa. Samalla palvelun visuaalinen ilme nykyaikaistettiin ja valokuville annettiin aiempaa enemmän sijaa. Teknisen uudistuksen toteutuksesta vastasi joensuulainen Arcusys Oy.

Luontoon.fi on palvellut retkeilijöitä ja luontomatkailijoita jo kymmenen vuoden ajan. Se on muodostunut suosituksi ja kasvattanut käyntimääriään vuosi vuodelta. Vuonna 2013 yksittäisiä kävijöitä oli yli miljoona, ja tänä vuonna kasvu on jatkunut. Palvelusta on suomen-, ruotsin-, englannin- ja saamenkieliset versiot. Venäjänkielistä palvelua kehitetään parhaillaan.

www.luontoon.fi

Lähde: Metsähallitus / Luontoon.fi

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika