Ulkoilma 11.4.2013

Maamme ainutlaatuista luontoa juhlitaan tänä vuonna ensimmäistä kertaa virallisesti, kun Suomen luonnon päivää vietetään lauantaina 31.8.2013. Päivän ideana on juhlia luontomme tuomaa iloa ja oivaltaa sen hyvinvointia edistävä vaikutus. Suomen luonnon päivän aikana järjestetään retkiä ja tapahtumia eri puolilla Suomea jokaiselle luonnosta kiinnostuneelle. Koululaisille tarjotaan mahdollisuuksia osallistua päivän viettoon jo sitä edeltävällä viikolla.

Ympäristöministeri Ville Niinistö korostaa luonnon merkitystä arjen hyvinvoinnissa ”Maamme upea luonto on juhlan arvoinen. Luonto antaa meille päivästä toiseen terveyttä ja hyvää mieltä, lepopaikkoja kiireen keskellä ja rauhaisan suojan uudistua. Ihmisen tehtävä on kunnioittaa luontoa ja kohdella sitä hyvin. Luontoa ei saa ottaa annettuna, sillä hyvinvoiva luonto on koko maapallon elämän perusta. Suomen luonnon päivänä jokainen meistä voi juhlistaa arvokasta luontoa omalla tavallaan.

Suomen luonnon päivän viralliset järjestäjät ovat Suomen ympäristökeskus SYKE, Suomen luonnon-suojeluliitto, Metsähallituksen luontopalvelut ja Biologian ja maantieteen opettajien liitto BMOL. Erilaisia tapahtumajärjestäjiä on paljon Martoista eri ministeriöihin.

Suomen luonnon päivästä on tarkoitus tehdä jatkossa perinne ja virallinen liputuspäivä. Päivää tullaan viettämään elokuun viimeisenä viikonloppuna. Kaikki voivat osallistua päivän viettoon haluamallaan tavalla ja jakaa kokemuksiaan kasvotusten tai verkossa sekä sosiaalisessa mediassa”, toteaa viestintäpäällikkö Matti Nieminen Suomen luonnonsuojeluliitosta.

Elokuun viimeinen viikonloppu soveltuu hyvin Suomen luonnon juhlistamiseen, sillä se on retkeilylle otollinen ajankohta. Loppukesän ja alkusyksyn taitekohdassa luonto tarjoaa antimiaan avosylin. Retkeilyä voi harrastaa niin marjastuksen kuin sienestyksen parissa, bongailla etelään paluumuuttavia lintuja, käydä nauttimassa kesän viimeisistä uintiretkistä tai järjestää luontopolku lempimetsään. Kahvihetki tai eväsretki pihapiirissä voi olla myös tapa iloita luonnossa olosta.

Päätapahtuma Espoossa Suomen luontokeskus Haltiassa

Suomen luonnon päivänä järjestetään retkiä ja tapahtumia eri puolilla Suomea. Esimerkiksi Metsähallituksen luontokeskuksissa järjestetään Suomen luonnon päivän tapahtumia Saaristomereltä Tunturi-Lappiin.

Päivän päätapahtuma pidetään Suomen luontokeskus Haltiassa Nuuksiossa. Tapahtumassa on mahdollista muun muassa kokea elämyksellinen luontopolku, osallistua Marttojen sienineuvontaan ja katsoa Suomen luonnosta kertova Metsän tarina -elokuva. Elokuvaa esitetään samalla viikolla myös kouluissa eri puolilla Suomea”, kertoo viestintäpäällikkö Päivi Rosqvist Metsähallituksen luontopalveluista.

Ole mukana luomassa uutta kansanperinnettä!

Suomen luonnon päivä tarjoaa mahdollisuuden olla mukana luomassa uutta suomalaista kansanperinnettä. Kaikenlaiset yhteisöt ja vapaat ryhmittyvät ovat tervetulleita osallistumaan päivän viettoon kukin haluamallaan tavalla.  Myös yritykset voivat osallistua, sillä Suomen luonnon päivä tarjoaa mahdollisuuden edistää liiketoimintaa kestävällä tavalla. Päivälle voidaan suunnitella erilaisia kampanjatuotteita, tai sitä voi hyödyntää tuotemarkkinoinnissa, sidosryhmätapahtumana tai työhyvinvointipäivänä.

Merkitse Suomen luonnon päivä 31.8.2013 kalenteriisi ja nauti luontomme kauneudesta!

Suomen luonnon päivän Facebook-sivut facebook.com/SuomenLuonnonPaiva
Suomen luonnon päivän verkkosivut aukeavat myöhemmin keväällä.

UlkoilunMaailma.fi / Lähde: Metsähallitus

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika