Ulkoilma 22.8.2016

Metsähallitus osallistuu Ylen Miljoona linnunpönttöä –kampanjaan ja järjestää Lapin luontokeskuksissa ensi lauantaina 27.8. Suomen luonnon päivän kunniaksi ilmaisia pönttötalkoita. Pönttöilemään pääsee Kilpisjärven, Tankavaaran, Yllästunturin, Pallastunturin, Tunturi-Lapin ja Pyhä-Luoston luontokeskuksissa.


Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen


Suomen luonnon päivänä 27.8. vasarat paukkuvat luontokeskuksissa ympäri maan. Lapissakin pääsee rakentamaan pönttöjä luontokeskuksissa Kilpisjärveltä Pyhä-Luostolle. Eiköhän nikkaroida Suomen luonnon päivänä miljoonan pöntön tavoite reilusti lähemmäs!

Pönttötarpeet ovat valmiina odottamassa ja vain kokoamista vailla kuudessa luontokeskuksessa Lapissa. Metsähallituksen Metsätalous Oy on toimittanut lautatarpeet ja luontopalvelut hoitaa opastuksen maksuttomissa pönttötalkootapahtumissa. Pihojen peruspönttöjen lisäksi koteja rakennetaan myös uhanalaisille lintulajeille.

Tankavaaran, Kilpisjärven ja Pallastunturin luontokeskuksissa pönttöjä rakennetaan klo 10-15, Tunturi-Lapin luontokeskuksessa Hetassa klo 11-15. Yllästunturin luontokeskus Kellokkaassa vasaroimaan pääsee klo 12-15 ja Pyhä-Luoston luontokeskus Naavassa klo 10-18. Kaikki pönttöalkoot ja pöntöt ovat maksuttomia.

Yllästuntunturin luontokeskus Kellokkaassa on paikalla Metsähallituksen petolintuvastaava Tuomo Ollila kertomassa petolinnuista ja niiden kuulumisista. Ylläksen Yöpuun ja Tintti-TV:n isäntä Vesa Kaulanen on mukana kertomassa omista lintuprojekteistaan ja pönttöjen pesijöistä. Pallastunturin luontokeskuksessa ohjelmassa on lintuharrastaja Jorma Halosen tarinointia linnuista klo 12. Lintutietämystään voi myös testata linnuntunnistuskisassa

Pyhä-Luoston kansallispuistossa on tarjolla pönttöilyn lisäksi maksuton toiminnallinen liikuntaretki Isokurun kodalle klo 10-12 ja luontojoogaretki Isokurun kodalle klo 13-15. Luontokeskus Naavan voi tutustua omatoimisesti tai maksuttomissa opastuksissa klo 12 ja 15.

Loppukesän pöntöt ehtivät talvehtivien tiasten talvisiksi yöpaikoiksi ja ne auttavat lintuja selviytymään ankarasta talvesta. Koskaan ei siis ole liian aikaista tai myöhäistä tehdä pönttöjä.

Ripustuksesta kannattaa muistaa, että jos omaa maata tai pihaa ei ole, niin linnunpöntön ripustamiseen tarvitaan maanomistajan lupa. Mutta senhän kaikki maanomistajat varmasti ilomielin antavat.

Lähde: Metsähallitus / Kuva: Mika Mannonen


Mainos 

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika