Ulkoilma 1.2.2017

Luontokeskus Naava ja Pyhä-Luoston kansallispuisto toivottavat kaikki tervetulleiksi Pyhätunturiin juhlimaan talviluonnon päivää 4.2. klo 11-18.


Mainos


Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlinnassa luonto ja yhdessä luonnossa liikkuminen ja virkistyminen saavat näkyvän osan. Luontokeskus Naavassa Pyhällä ensimmäistä luonnon päivää 4.2 vietetään koko päivän ja ohjelmatarjonta on runsas. Yhteistyöyritykset järjestävät tarjoushinnoin tutustumista mm. randohiihtoon ja lumisurffaukseen, jääkiipeilyyn ja fatbike-pyöräilyyn, aktiviteetteihin voi ilmoittautua 3.2. asti. Luontokeskus Naavassa löytyy maksutonta koko perheen ohjelmaa lumirakentamisesta mielenkiintoisiin luentoihin, paikalla mm. Protect Our Wintersin (POW) edustaja sekä Tuomo Ollila Metsähallitukselta, joka kertoo naalin kuulumisia. Tunturibussikuljetus Rovaniemeltä tuo halukkaat suoraan tunturiin ja illaksi kotiin, vapaita paikkoja voi vielä kysellä viikolla. Samana viikonloppuna järjestettävä kulttuuritapahtuma Bättre Folk i Fjällen tarjoaa iltaohjelmaa.

Tuotelanseerauksia Naavashopissa

Naavashopissa lanseerataan 4.2 marraskuussa 2016 järjestetyn Innowar-tuoteideointikilpailun satoa. Lapin yliopiston tiimi Naavan soturit kertoo miten kansallispuiston tunnelmasta ja tarinasta on syntynyt ainutlaatuisia tuotteita. Kansallispuiston tarina näkyy konkreettisesti myytäviksi tulevissa tuotteissa, sillä niissä on käytetty puiston vanhoja opasteviittoja, kuten yhteistyössä Riipi-Puukon kanssa tehdyssä Väkevä-puukossa. Rovaniemeläisen Damastikorun hopeakorut taas henkivät Naavan muotoja. Lisäksi helmikuisena lauantaina lanseerataan myös Periferian Pajan, Inarissa oppinsa saaneen käsityöläisen Kaisa Mytkäniemen tuotteita. Pyhä-Luoston kansallispuiston vanhoista opasteviitoista ja reittimerkeistä valmistetut kodin koriste- ja käyttöesineet henkivät puiston historiaa.

Lähde ja kuva: Metsähallitus


Mainos
xLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika