Ulkoilma 23.10.2016

Suomen Latu palkitsee vuosittain Suomen Liikuttaja -tunnustuksella organisaation tai tahon, jonka toiminta on edistänyt merkittävällä tavalla suomalaisten liikkumista.


Mainos


Nianticin toteuttama Pokémon GO yhdistää ennennäkemättömällä tavalla liikunnan ja pelimaailman toisiinsa. Maailmanlaajuiseksi ilmiöksi kasvanut peli saavutti suuren suosion myös Suomessa heti julkaisun jälkeen heinäkuussa.

Pokémon on lapsille ja nuorille suunnattu tuotesarja, joka sai alkunsa vuonna 1996 Nintendon Game Boy -pelikonsolille julkaistuna videopelinä. Pokémon on lyhenne sanoista “Pocket Monsters”, eli taskuhirviöt.

Pelissä kerätään erilaisia pokemoneja, johon pelin nimikin viittaa. Tavoitteena on kerätä kaikki pokemonit ja kouluttaa niistä itselleen hyvä tiimi.

Heinäkuussa julkaistu Pokémon GO toi pelisarjan nykyaikaan liittämällä yhteen lisätyn todellisuuden (augmented reality) ja mobiilipelin. Pokémon GO:ssa pokemoneja kerätään aidossa maailmassa liikkuen. Kännykän kameralla hahmoja voi napata kiinni vaikka puistoista, kaduilta tai rannoilta

Käytännössä sadat tuhannet suomalaiset ulkoilevat pelin ansiosta. Saadakseen itselleen uusia hahmoja, on liikuttava mahdollisimman paljon kävellen. Peli toi myös sukupolvia yhteen, sillä lasten ja nuorten lisäksi myös lasten vanhemmat ja muut aikuiset ovat viihtyneet ahkerasti pelin äärellä ulkoilmassa.

Palkinnon vastaanotti Pokémon GO Finland -yhteisö, joka on kerännyt yli 25 000 pelaajaa Facebookiin seuraamaan peliin liittyviä asioita. Lisäksi he järjestävät erilaisia peliin liittyviä tapahtumia ympäri Suomea.

Lähde: Suomen Latu


Mainos
xLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika