Ulkoilma 22.1.2015

Suomen Latu ry on liittynyt jäseneksi ICNW ry:hyn, suomalaisen sauvakävelyn edistämiseen keskittyvään kansainväliseen järjestöön.

Suomen Latu on suomalaisten liikuttamiseen keskittyvä perinteikäs liikuntajärjestö, joka oli pääroolissa sauvakävelyn kehittämisessä ja levittämisessä koko kansan liikuntaharrastukseksi 1990-luvulla. Sauvakävely on edelleen yksi yhdistyksen avainlajeista.

International Council of Nordic Walking (ICNW) ry on suomalaisten liikunnan ja liikuntalääketieteen ammattilaisten vastikään perustama kansainvälinen kehittämis-, yhteistyö- ja asiantuntijajärjestö. Sen tavoitteena on ennen kaikkea suomalaisen sauvakävelyn tieteellisen tutkimustoiminnan, opetustoiminnan ja yhteistyöprojektien edistäminen kansainvälisesti, mutta myös kotimaassa.

Oli luonnollista, että Suomen Latu ja ICNW päättivät ryhtyä yhteistyöhön ja tukemaan toistensa toimintaa tämän Suomessa kehitetyn, maailmalla Nordic Walking -nimellä tunnetun hienon liikuntamuodon hyväksi ja sen edistämiseksi”, toteaa ICNW:n puheenjohtaja Mika Venojärvi.

Tarkoituksena on saada aikaan uusi sauvakävelyboomi, niin Suomessa kuin maailmalla, uudistamalla ja monipuolistamalla lajia sekä hankkimalla entistä enemmän tutkimusnäyttöä tämän liikuntamuodon vaikutuksista ja hyödyistä.

Sauvakävelyviikko elokuussa

”Yhteistyömme on käynnistynyt välittömästi ja sillä on jo konkreettia tuloksia, kuten tämän vuoden elokuussa järjestettävä ”International Nordic Walking Week””, kertoo Eki Karlsson, Suomen Ladun toiminnanjohtaja.

Tähän Helsingissä ja Kiilopäällä Lapissa järjestettävään sauvakävelyviikkoon sisältyy sekä joukkotapahtumia, kuten Helsinki Nordic Walk, että seminaareja, luentoja, oppitunteja ja vaelluksia kaikentasoisille sauvakävelyn harrastajille, siitä kiinnostuneille tai sen parissa ammatikseen työskenteleville. Itä-Suomen yliopiston liikuntalääketieteen oppiaineen opiskelijat ja henkilökunta ovat mukana toteuttamassa viikkoa.

Lähde: ICNW ry

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika