Rakennamme uutta! Uusi Ulkoilma avautuu alkuvuodesta 2022.

Ulkoilma 4.9.2019

Suomen Latu haastoi lauantaina 31.8. neljännen kerran koko Suomen nukkumaan yönsä ulkona. Ja Suomi totisesti vastasi haasteeseen. 


Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen


Suomen Ladun Taloustutkimuksella teettämän kyselytutkimuksen mukaan noin 86 200 suomalaista otti osaa lauantaina Nuky yö ulkona -haasteeseen. Viime vuoteen verrattuna määrä lähes tuplaantui.

Suosituinta (4 %) ulkona nukkuminen oli 25–34-vuotiaiden ikäluokassa. Maantieteellisesti ulkona nukkuminen oli lähes yhtä suosittua eri puolilla Suomea.

Maantieteellinen kattavuus oli hyvä, sillä Suomen Ladun jäsenyhdistykset järjestivät nelisenkymmentä tapahtumaa eri puolilla Suomea. Lisäksi päätapahtumat, Metsähotellit Espoossa ja Kiilopäällä vetivät yli 3 000 kävijää, joista 800 nukkui yönsä ulkona”, Suomen Ladun viestintä- ja markkinointipäällikkö Panu Könönen kertoo.

Tietoisuus Nuku yö ulkona -haasteesta oli myös erinomainen: 62 % vastaajista oli kuullut haasteesta. Tietoisuus oli tänä vuonna kaikissa kohderyhmissä parempi kuin vuotta aiemmin, jolloin reilu puolet suomalaisista oli kuullut haasteesta.

Nyt suurin osa suomalaisista tietää haasteesta. Seuraavaksi meidän pitää keksiä, miten saisimme heidät houkuteltua ensi vuonna ulos nukkumaan”, Könönen naurahtaa.

Ensi vuonna Nuku yö ulkona -haastetta vietetään Suomen luonnon päivänä 29.8.2020.

Suomen Latu
Mika Mannonen


MainosLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika