Ulkoilma 30.1.2017

Satavuotiaan Suomen luonnon juhlinta saa kunnon alun lauantaina 4.2. kun sukelletaan yhdessä talveen. Päivä on Suomen juhlavuoden neljästä Luonnon päivästä ensimmäinen, ja jatkoa seuraa keväällä ja kesällä. Lapissa voi kokeilla jääkiipeilyä, lumisurffausta, paksupyöräilyä, talvisaunomista ja paljon muuta.


Mainos


Talven taikaa Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa

Yllästunturin luontokeskus Kellokkaassa Äkäslompolossa voi olla osa maailman suurinta hiihtokoulua ja kokeilla liukulumikenkiä tai talvipyöräilyä. Illalla voi lämmitellä uutta Onneli ja Anneli -elokuvaa katsoen. Talven taikaa -tapahtuma tehdään yhteistyössä alueen kestävään matkailuun sitoutuneiden yritysten kanssa.

Unohtumattoman talvielämyksen saa myös lumikenkäilemällä, hiihtämällä tai paksupyöräilemällä kansallispuistoon Keimiöjärven vuokratuvalle saunomaan. Tupa ja sauna ovat lämpimänä koko päivän.

Talviriemua ja talvilajikokeiluja Pyhä-Luostolla

Kiinnostaako jääkiipeily, vapaalasku, lumisurffaus tai paksupyöräily? Talviluonnon päivänä niitä voi kokeilla ohjatusti Pyhä-Luoston kansallispuistossa. Alueen yhteistyöyrittäjät tarjoavat erilaisia talviaktiviteetteja tarjoushintaan. Myös maksutonta ohjelmaa on luvassa, sillä Pyhä-Luoston luontokeskus Naavan pihapiirin valloittaa lumirakentaminen. Iltapäivällä voi rentoutua Naavan auditoriossa kuunnellen luentoja talvesta ja talvisesta luonnosta.

Talviretkeilyyn tutustumista Urho Kekkosen kansallispuiston Aurorassa, talvitekemistä Inarissa

Urho Kekkosen kansallispuiston kauniilla Aurora-tuvalla tutustutaan talviretkeilytaitoihin ja -välineisiin. Hienot kuvaesitykset vievät mukaan 100 päivän retkelle puistoon ja pohjoisen talviseen luontoon.

Piirun verran pohjoisempana Inarin Vasatokassa sukelletaan talviseen luontoon lumikenkäillen, mäkeä laskien, lumirakentaen ja tietenkin makkaraa paistaen. Saunomisen jälkeen voi pulahtaa avantoon viimeistelemään hyvän olon.

Juhlinta jatkuu saamelaisten kansallispäivänä 6.2. Siidassa. Päivä aloitetaan juhlavasti Siidan pihalla lipunnostolla klo 8.50, minkä jälkeen ohjelmaa riittää iltaan saakka. Siida on avoinna klo 8.30–19.00 ja näyttelyihin on vapaa pääsy koko päivän.

Kaikkia päivän tapahtumia järjestämässä on mukana alueiden yrittäjiä ja muita toimijoita yhdessä Metsähallituksen kanssa.

Neljä eri vuodenaikojen Luonnon päivää (4.2., 20.5., 17.6. ja 26.8.) kutsuu kokemaan, maistamaan ja tuntemaan luonnon lähipuistossa, metsässä, järvellä tai kansallispuistossa. Luonnon päivät -hankkeessa on mukana lähes 50 tahoa paikallisjärjestöineen, ja järjestäjäjoukkoon kuuluu yli 1,5 miljoonaa suomalaista. Luonnon päivät ovat yhdessä tekemisen päiviä, jolloin kuka tahansa voi juhlia luontoamme, tulla mukaan ja järjestää tapahtuman.

Tarkemmat tiedot tapahtumista löydät täältä www.luonnonpaivat.fi/haetapahtumia

Lähde: Metsähallitus / Kuva: Anna Pakkanen


Mainos
xLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika