Ulkoilma 23.11.2015

Ruka Ski Pride kokoaa sateenkaarikansan valkoisille hangille Kuusamoon huhtikuussa 2016. Jo torstaina alkava pitkä viikonloppu huipentuu lauantaina 18.4.2016 järjestettävään Ski Pride -kulkueeseen Rukan rinteillä ja kylässä. Mukaan kutsutaan kaikkia seksuaalisen tasa-arvon omakseen tuntevia, ulkoilmassa viihtyviä ihmisiä.

Ruka haluaa osoittaa Ski Pride -tapahtumalla tukevansa ihmisoikeuksia ja seksuaalivähemmistön itsemääräämisoikeutta.

Ruka on kaikenlaisten ihmisten lomanviettopaikka. Me toimimme avoimesti ja tasavertaisesti”, Rukakeskuksen paikallisjohtaja Matti Parviainen sanoo.

Rukalla ollaan edelläkävijöitä, niin myös Ski Priden järjestämisessä. Parviaisen mukaan tapahtumaa on suunniteltu jo useamman vuoden ajan ja päätös sen toteuttamisesta tehtiin noin vuosi sitten. Suunnittelun yhteydessä kartoitettiin muun muassa Ski Priden ajankohtaa: tapahtuman kohderyhmän selkeä valinta oli kevät.

Tunturi on huhtikuun puolivälissä parhaimmillaan. Rukan keväthangilla ja hyväkuntoisissa rinteissä riittää lunta ja aurinko paistaa jokaisen kasvoille”, Parviainen tietää.

Ulkoilun ja viihteen lisäksi Ruka Ski Pridesta rakennetaan keskusteluareenaa muun muassa asiapitoisten seminaarien ympärille.

Maailmalla vastaavat tapahtumat ovat hyvin suosittuja. Ruka Ski Pride kiinnostaa myös kansainvälisesti, sillä kautta aikojen Suomen ensimmäiseen Ski Prideen on ilmoittautunut jo muutamia ulkomaalaisia ryhmiä.

Tulevien vuosien tavoitteena on kasvattaa Ruka Ski Pridestä Pohjoismaiden vetovoimaisin, kansainvälisin ja aurinkoisin HLBTIQ-laskettelutapahtuma”, kertoo Parviainen.

14.-17.4.2016 pitkä viikonloppu tarjoaa ajankohtaisten asioiden ja sateenkaarikansan kulkueen lisäksi tyylikästä hauskanpitoa ja laadukasta yhdessä tekemistä niin rinteessä kuin rinteen ulkopuolellakin. Laskettelun ja lautailun lisäksi ohjelmassa on after ski -tekemistä ja monipuolista viihdettä. Tapahtumaa tähdittävät muun muassa Krista Siegfrieds, Eini & Boogie, Miss Divet Show, sekä nimekkäät DJ:t. Iltaohjelmassa on myös näyttävät Ski Pride naamiaisbileet.

Ruka Ski Prideen on suunnitteilla valmis lippupaketti ja bussikuljetus Helsingistä, joten mukaan lähteminen ei voisi olla helpompaa.

Lähde ja kuva: Rukakeskus

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika