Ulkoilma 2.3.2012

Vatnajökull 2012 on suomalainen nelihenkinen retkikunta, jonka tavoitteena on hiihtää Euroopan suurimman jäätikön halki maalis-huhtikuussa 2012. Hiihtomatkaa kertyy yli 250 kilometriä ja jäätiköllä on tarkoitus viettää noin 15 vuorokautta.

Retkikunta lentää Islantiin 23.3.2012 ja siirtyy seuraavana päivänä super-jeepillä Vatnajökull-jäätikön länsilaidalle. Jäätikön laidalta matka jatkuu hiihtäen keskelle jäätikköä Grimsvötn-tulivuoren reunalle, josta käännytään etelään kohti Islannin korkeinta huippua Hvannadalshnúkuria (2109m), jolle kiivetään sään ja aikataulun salliessa. Tämän jälkeen retkikunta palaa hieman pohjoiseen ja jatkaa matkaansa länteen kohti jäätikön länsireunaa. Vatnajökullilta on tarkoitus laskeutua Lambatungajökull-jäätikkövirtaa pitkin ja päättää patikointi Hoffelin kylään. Sieltä retkikunta siirtyy takaisin Reykjavikiin ja lentää takaisin Suomeen 9.4.2012.

Vatnajökull 2012 -retkikunta koostuu neljästä arktisista alueista innostuneesta vaeltajasta. Retkikunnan kasaaminen alkoi syksyllä 2011 kun Retkikunnan johtaja Jaakko Heikka päätti toteuttaa ajatuksen hiihdosta Euroopan suurimman jäätikön poikki. Matkakumppanit löytyivät nopeasti samanhenkisestä kaveripiiristä.

Muut jäsenet retkikunnassa ovat Jouni Tanninen, Nina Teirasvuo ja Heini Koivuniemi.

Palaamme retkikunnan kuulumisiin juuri ennen lähtöä ja paluun jälkeen. Retkikunnan omat sivut ja tarkemmat tiedot löytyvät osoitteesta vatnajokull2012.wordpress.com

Vatnajökull on Kaakkois-Islannissa sijaitseva sekä Islannin että koko Euroopan suurin jäätikkö tilavuudeltaan. Vatnajökull on tyypillinen kupera lakijäätikkö. Sen pinta-ala on noin 8 100 km², paksuus keskimäärin 400 m, mutta jopa ylittää 1 000 m ja se peittää Islannin pinta-alasta yli kahdeksan prosenttia.

UlkoilunMaailma.fi / Lähde: Retkikunta ja Wikipedia {jcomments on}

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika