Rakennamme uutta! Uusi Ulkoilma avautuu alkuvuodesta 2022.

Ulkoilma 28.1.2020

Saksassa on parhaillaan käynnissä maailman suurin urheiluväline- ja vaatetapahtuma ISPO. Koko alan katseet ovat kääntyneet Saksaan ja tulevien kausien uutuuksiin. Messuilla on myös jaettu arvostettuja ISPO Award ja Scandinavian Outdoor Award -palkintoja. Suomalaisista palkintojen makuun ovat päässeet Sasta, Reima ja norjalaisen Bergansin kanssa yhteistyötä tekevä Spinnovan.


Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen


ISPO ja Scandinavian Outdoor Award ovat palkinneet norjalaisen ulkoilubrändin Bergansin ja suomalaisen Spinnovan yhteistyön vuoden vastuullisuustekona.

Spinnova kehittää selluloosapohjaisen tekstiilikuidun tuotantoon vaadittavaa teknologiaa. Spinnovan ja Bergansin luoma tuote Collection of Tomorrow on uudenlainen täysin kierrätettävä, tilauspohjainen tekstiilikonsepti. Malliston ensimmäinen prototyyppi on viime marraskuun lopussa lanseerattu ekologinen reppu.

Sasta Kaarna -housut

Sastan Kaarna housut saivat Scandinavian Outdoor Award palkinnon. Raadin mielestä housut ovat ekologisuuden sekä monikäyttöisyyden lisäksi myös hyvän näköiset. Materiaalina on käytetty kierrätettyä villaa, luomupuuvillaa sekä kierrätettyä polyesteriä.

Housujen suunnittelusta on vastannut Kaisa Valtakari.

Reimalle kaksi Scandinavian Outdoor Award palkintoa

Lastenvaatteita valmistava Reima sai kaksi Scandinavian Outdoor Award palkintoa. Toinen palkinto tuli teknologia kategoriassa, jossa Reiman sääsovellus auttaa valitsemaan oikeanlaiset vaatteet ulkoilma-aktiviteetteihin. Sovellus on ladattavissa ilmaiseksi iOS AppStore ja Android PlayStore sovelluskaupoista.

Toinen Reiman saama palkinto tuli Kulkija -takista. Kulkija on kierrätetystä materiaalista valmistettu talvitakki, jota tuomaristo kehui hyvin suunnitelluksi sekä kiitteli materiaalivalintoja.

Mika Mannonen
ISPO & Valmistajat


MainosLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika