Ulkoilma 19.5.2015

Retkeilytoimittaja ja Suomen Erätaito ry:n varapuheenjohtaja Joppe Ranta on kutsuttuna esitelmöitsijänä The Bushcraft Showssa. Englannin Derbyshiressä 23. – 25.5.2015 järjestettävän tapahtuman Finnish Camp esittelee suomalaisia eräperinteitä ja retkeilytaitoja.

Suomalainen metsäleiri rakentuu neljästä suomalaisesta louteesta. Loue on ainoa alkuperäisesti suomalainen avotulimajoite ja sen historiaan sekä alkuperään perehtynyt Joppe Ranta joukkoineen esittelee messuyleisölle tuota erinomaista majoitetta. Ranta on kirjoittanut louteesta artikkeleita Retki-lehteen ja The Bushcraft & Survival Skills Magazineen sekä pitänyt aiheesta esitelmiä. Hän pitää loue-vaatteen värikkäästä historiasta luennon myös messujen päälavalla.

Finnish Campissa on päivittäin myös kaksi Pyttipannu-työpajaa, jossa messuvieraat saavat tehdä Joppe Rannan opastuksella itselleen nuotioruokaa suomalaisilla peltisillä paistinpannuilla.

Louteen historiasta voi lukea Suomen Erätaito ry:n sivuilta www.suomenerataito.fi/erataidot/louekankaan-historia/

Finnish Campin tapahtumia voi seurata myös sosiaalisessamediassa, risukeitinharrastajien Facebook-sivulla www.facebook.com/groups/risukeittimet tai osoitteessa www.facebook.com/WildRover.org

Lähde: Suomen Erätaito ry

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika