Ulkoilma 18.7.2018

Metsäpalot riehuvat Ruotsin metsissä ja Lapin suojelualueillakin on ollut jo useita metsäpalon alkuja. Retkeilijöitä muistutetaan, että avotulen teko on kaikkialla kielletty.


Mainos


Lapissa on viikon aikana ollut jo 27 pientä tai keskisuurta maastopaloa. Näistä paloista yhdeksän on ollut suojelualueilla, muun muassa Urho Kekkosen kansallispuistossa ja Loukisten Lavavuomalla. Palojen syyt ovat olleet luonnollisia eli ne ovat olleet salaman aiheuttamia. Nuotioista alkunsa saaneita ei tiedetä.

Ukkosta on jälleen luvassa ja luonnolliset palot ovat mahdollisia. Havaitut palot pyydetään ilmoittamaan välittömästi hätäkeskukseen numeroon 112.

Metsäpalot työllistävät myös muuten kuin sammutustöissä. Jälkivartiointi on tehtävä huolellisesti ja siitä huolehtii yleensä maanomistaja. Suojelualueilla jälkivartiointi vie resursseja reittien ja rakenteiden kunnostustöistä. Lyhyen kesän työlista on pitkä ja aikaa rajallisesti. Kaikki toivovat, että hälytystöitä olisi mahdollisimman vähän.

Avotulen teko on metsäpalovaroituksen aikana ehdottomasti kiellettyä! Nautitaan kesästä mieluummin järvissä pulikoimalla kuin tulen ääressä istuskelemalla“, kannustaa Pallas-Yllästunturin kansallispuiston johtaja Pekka Sulkava.

Metsähallitus


Mainos
xLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika