Ulkoilma 18.7.2013

Sipoonkorven kansallispuiston hoito- ja käyttösuunnitelma on valmistumassa. Metsähallitus pyytää suunnitelmasta lausunnot kunnilta, viranomaisilta sekä kansallispuistossa tai lähialueella toimivilta yhdistyksiltä.

Myös yksityiset henkilöt voivat kommentoida suunnitelmaa joko jättämällä kirjallisen lausunnon Metsähallituksen kirjaamoon tai kommentoimalla suunnitelmaa PehmoGis-palvelun kautta. Palvelussa voi myös antaa palautetta siitä, miten osallistaminen ja viestintä onnistuivat, ja mitä suunnittelussa olisi voitu tehdä paremmin. Vastauksia hyödynnetään suunnitelman viimeistelyssä, samoin kuin lausuntokierrokselta saatavaa palautetta.

Suunnitelma on käsikirjoitus, joka ohjaa kansallispuiston kehittämistä tulevien 10-15 vuoden aikana. Suunnitelman päämäärät liittyvät luontoarvojen suojaamiseen ja käytön ohjaamiseen kestävällä tavalla, laadukkaiden retkeilypalvelujen tarjontaan sekä toimivaan yhteistyöhön Metsähallituksen, puiston sidosryhmien ja lähistön asukkaiden välillä. ”Sipoonkorpi poikkeaa sijaintinsa, erinomaisen saavutettavuutensa ja ympäröivän tiiviin asutuksen vuoksi muista kansallispuistoistamme, ja nämä seikat asettavat myös puiston kehittämiselle suuria haasteita. Nyt valmistuva suunnitelma on laadittu tiiviissä yhteistyössä paikallisten asukkaiden, yhdistysten ja kuntien kanssa, ja lyömällä viisaat päät yhteen on löydetty ratkaisuja moniin kiperiin kysymyksiin”, sanoo suunnittelua vetänyt erikoissuunnittelija Arja Halinen Metsähallituksesta.

Lisätietoa (Metsa.fi)

UlkoilunMaailma.fi / Lähde: Metsähallitus

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika