Ulkoilma 18.2.2013

Sipoonkorven kansallispuisto, joka on yksi Uudenmaan tärkeimmistä metsäluonnon suojelualueista, laajeni noin 40 hehtaarilla valtion ja yksityisen maanomistajan (Pakilan Putki Oy:n) välisen maanvaihdon kautta. Vaihdossa uusi alue siirtyi Metsähallituksen hallintaan osaksi kansallispuistoa, jonka pinta-ala on laajennuksen jälkeen noin 1900 hehtaaria.

Sipoonkorven alue on yksi harvoista suurista yhtenäisistä metsäalueista pääkaupunkiseudun lähellä. Sipoonkorven kansallispuisto tarjoaa elinpaikan useille uhanalaisille ja silmälläpidettäville lajeille. Siellä on myös monipuoliset ulkoilumaastot, jotka houkuttelevat virkistäytymään. Nyt hankittu alue sijaitsee puiston etelärajalla.

Kansallispuiston haasteena on tällä hetkellä alueiden hajanaisuus, joka vaikeuttaa muun muassa retkeilyreittien rakentamista. Puiston yhtenäisyyttä pyritään lähivuosina parantamaan vapaaehtoisilla maakaupoilla ja maanvaihdoilla. Uudenmaan ELY-keskus pyytää alueen maanomistajia ottamaan yhteyttä, mikäli he ovat kiinnostuneita neuvottelemaan maan myynnistä valtiolle tai maanvaihdosta valtion maihin. Valtion mahdollisia vaihtomaa-alueita sijaitsee eri puolella Suomea.

UlkoilunMaailma.fi / Lähde: Uudenmaan ELY-keskus

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika