Ulkoilma 19.7.2017

Suomen Rangerit ja Metsähallitus kutsuivat talkoolaisia mukaan leirille – tavoitteena on lahjoittaa Suomi100 -juhlavuoden hengessä sata päivää talkootyötä Pyhä-Luoston kansallispuistolle.


Mainos


Talkooleiri järjestetään kansallispuiston upeissa maisemissa 23.-29.7.2017. Työtä tehdään urakkaluonteisesti neljä päivää ja viidentenä jalkaudutaan kevyen työskentelyn jälkeen viettämään retkipäivää Pyhätunturin suuntaan.

Työkohteet sijaitsevat Luoston vaellusluontopolun suo-osuuksilla ja Ukko-Luoston huipulla. Työ vaatii hyvää kuntoa ja asennetta, sillä urakkana on pitkospuiden ja portaiden purkua sekä uusien rakentamista. Osa työkohteista sijaitsee usean kilometrin kävelymatkan päässä lähimmältä tieltä. Rangerileirillä on talkoolaisia n. 15, pääosin Etelä-Suomesta, mutta myös Kuusamosta ja Oulusta.

Maailman Rangeripäivää (World Ranger Day) vietetään 31.7. Päivän tarkoituksena on lisätä luonnonsuojelun parissa tehtävän työn tunnettuutta maailmalla sekä kunnioittaa työssään menehtyneiden rangereiden muistoa. Maailman Rangeripäivän talkooleiri järjestetään jo kuudetta kertaa, joten se alkaa olla jo jonkinlainen perinne. Leirit järjestetään Suomen Rangereiden ja Metsähallituksen Luontopalvelujen yhteistyönä. Aiempina vuosina leirin muodossa on talkoiltu Sipoonkorven ja Oulangan kansallispuistoissa, Auttikönkään suojelualueella, Seilin saarella sekä Merenkurkun maailmanperintöalueella. Suomen Rangerit on yhdistys, joka tekee tunnetuksi luonnonsuojelu- ja luontomatkailualan monipuolista työkenttää. Mukana on itsekin aktiivisesti retkeilypalveluja käyttäviä luonnonsuojelun parissa työskenteleviä ammattilaisia, eläköityneitä rangereita ja vapaaehtoistyöstä innostuneita suomalaisen luonnon ystäviä.

Lähde: Metsähallitus / Kuva: Mika Mannonen


Mainos
xLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika