Ulkoilma 26.6.2012

Teollisuustaiteen liitto Ornamo ry on valinnut Sastan Antte-puvun Tulevan perinne –juhlanäyttelyyn, joka on esillä Helsingin Taidehallissa 16.6. – 15.8.2012. Puvun on suunnittellut Sasta Oy:n suunnittelija Laura Pakarinen. Tulevan perinne –näyttely on osa Helsingin Design pääkaupunki vuotta. Näyttely on laaja-alainen katselmus suomalaiseen nykymuotoiluun.

Suomalaisen vapaalaskijan Antte Lauhamaan kanssa yhteistyössä kehitetty Antte-puku on tehty käyttäjän toivomusten mukaiseksi. Puku onkin valittu näyttelyyn pääosin käyttäjälähtöisen suunnittelunsa vuoksi. Käyttäjälähtöisessä suunnittelussa käyttäjä on aktiivisesti mukana suunnitteluprosessissa.

Puvun teknisiä yksityiskohtia on hiottu mahdollisimman hyvin käyttäjän toiveita toteuttaen. Materiaalina on käytetty 3-kerroksista Gore-Tex® Pro Shell -materiaalia, joka suojaa käyttäjää pahimmassakin säässä, mutta hengittää silti hyvin. Hengittävyyttä on lisätty kainalotuuletuksilla, jotka on sijoitettu siten, että niitä voi käyttää myös reppu selässä. Myös housujen tuuletusaukkojen avaaminen on helppoa, sillä aukot sijaitsevat housujen etuosassa. Housut ovat muotoiltu siten, että liike pysyy mahdollisimman neutraalina niin hiihtäessä kuin laskiessa, eivätkä ne kiristä ääriasennoissakaan.

Ornamo 100 v. -näyttely

16.6.–5.8.2012
Helsingin Taidehalli
Nervanderinkatu 3, 00100 Helsinki

UlkoilunMaailma.fi / Lähde: Sasta Oy

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika