Ulkoilma 27.4.2017

Sasta 64° Wild on suomalainen erämaavaellustapahtuma, jossa voit kokea aidon erämaan ja kehittää erätaitojasi joko omatoimisesti tai eräoppaan opastamana. Nyt tapahtuma järjestetään jo toista kertaa.


Mainos


Sasta 64° Wild -erämaavaelluksen 45 km reitti kuljetaan kolmen päivän aikana 9.-11.6.2017 Pohjois-Karjalan erämaan sydämessä. Monipuolisen reitin varrelle mahtuu upean luonnon ja Natura-alueiden lisäksi myös paikallis- ja sotahistoriaa. Kolmen päivän vaellusetapit on mahdollisuus kulkea kahdella eritasoisella reitillä.

Pohjois-Karjalan erämaita parhaimillaan.
Rastilla vaeltajat jännittävät rinkan kuljettamista rotkon yli.

Yöpymispaikoilla järjestetään outdoor-alan asiantuntijoiden nuotioseminaareja, joissa voit vaihtaa kokemuksia muiden vaeltajien kanssa sekä oppia uutta maan johtavilta eränkävijöiltä. Tänä vuonna nuotioseminaareissa kuullaan kokenutta erä- ja luonto-opas Jaakko “Korpi-Jaakko” Heikkaa, joka kuljettaa tarinoillaan hetkeksi arktisiin, vaativiin olosuhteisiin. Toinen nuotioseminaari käsittelee varusteiden oikeanlaista huoltamista. Varusteiden syvimpään kuljettaa puolestaan Ulkoilma Akatemian Mika Mannonen ja Jani Korkeamäki.

Aurinko palkitsee vaeltajia. Jaakko “Korpi-Jaakko” Heikka kertoo vaativista vaelluksista.
Viime vuonna Anton Kalland veti nuotioseminaarin, jonka aikana muun muassa pestiin hampaat tuhkalla.

Unohtumaton kokemus Pohjois-Karjalan erämaan sydämessä

Vaellus on tarkoitettu kaikille ulkoilusta ja vaelluksesta kiinnostuneille. Reitti kulkee paikoin haastavassakin maastossa, joten hyvä yleiskunto ja kokemus omatoimisesta retkeilystä ovat hyödyksi. Tarjolla on myös mahdollisuus kulkea reitti yhdessä oppaan kanssa, jolloin voit keskittyä erämaasta nauttimiseen ja taitojesi kehittämiseen.

Ulkoilma Akatemia tarjoaa vapaamuotoisen retkeilyn pikakurssin vaellusta edeltävänä iltana 8.6.2017 Hyvärilän leirikeskuksella. Kurssi kannattaa hyödyntää, jos tunnet hiukan epävarmuutta vaellukselle lähtemisestä. Tästä tarkemmin vielä lähempänä tapahtumaa.

Kuljettava reitti kokonaisuudessaan noin 45 km: Teeri-Losonsuo, Rajavaara, Pääskivaara, Hietanen, Airosahi, Raatolampi, Uuronrotko, Mujejärvi, Kalmonniemi, Hituskangas, Tetrijärvi.

Sastan toimitusjohtaja, Juha Latvala oli hyvin tyytyväinen vaeltajien yhteishenkeen. Tapahtumaan toivotaan tänä vuonna 50 osallistujaa.

Lue lisää Sasta 64 Wild -tapahtumasta ja varaa oma lippusi erämaahan www.64wild.fi

Teksti: Mika Mannonen ja Sasta 64 Wild / Kuvat: Mika Mannonen


Mainos
xLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika