Ulkoilma 9.9.2013

Metsähallituksen valvojat laajentavat reviiriään yksityisille jahtimaille. Historiallisessa kokeilussa on mukana yhdeksän pohjoissuomalaista riistanhoitoyhdistystä. Käytännössä tehovalvonta tarkoittaa sitä, että Metsähallituksen valvojat partioivat tänä syksynä yhdessä paikallisten riistanhoitoyhdistysten valvojien kanssa valtion alueiden lisäksi yksityisillä metsästysmailla. Aikaisemmin Metsähallituksen valvojat ovat partioineet vain valtion alueilla.

Nyt Metsähallituksen valvojien kanssa myös paikalliset valvojat saadaan kattavammin liikkeelle”, toiminnanohjaaja Pentti Murtovaara Kuusamon riistanhoitoyhdistyksestä sanoo.

Aina kun on ei-paikkakuntalainen mukana partiossa, valvontaan tulee jämeryyttä”, Posion riistanhoitoyhdistyksen toiminnanohjaaja Martti Loukusa uskoo. ”Tutun seuran alueella paikallisten valvojien on vaikea työskennellä”, Kuusamon Pentti Murtovaara lisää.

Käytännössä tehovalvonta alkaa kanalintumetsästyksen alussa eli tiistaina 10. syyskuuta ja jatkuu lokakuun loppuun saakka.

Syksyllä 2013 valvontaan osallistuu Metsähallitukselta viisi valvojaa, jotka muodostavat yhteispartioita paikallisten valvojien kanssa. Kokeilua ohjaavat Metsähallituksen erätarkastajat, jotka eivät kuitenkaan osallistu kenttävalvontaan yksityisalueilla. Erätarkastajat osallistuvat lisäksi viranomaisyhteistyöhön ja valvovat yhdessä poliisin ja rajavartiolaitoksen kanssa.

Metsästyksen valvonta on riistanhoitoyhdistysten lakisääteinen tehtävä. Yhteistyön Metsähallituksen valvojien kanssa uskotaan parantavan käytännössä myös paikallisten valvojien valmiuksia ja osaamista tulevaisuudessa.

Lokakuun saakka kestävässä tehovalvontakokeilussa ovat mukana Suomussalmen, Hyrynsalmen-Ristijärven, Puolangan, Iin seudun, Raahen seudun, Oulaisten, Posion, Taivalkosken ja Kuusamon riistanhoitoyhdistykset. Muilla alueilla erävalvonta jatkuu kuten ennenkin.

UlkoilunMaailma.fi / Lähde: Metsähallitus / Eraluvat.fi

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika