Ulkoilma 23.4.2014

Linnansaaren_kansallispuisto_postimerkkiKotimaamme upeimmat ja kansallisesti tunnetuimmat maisemat ovat kuvittaneet postimerkkejä jo 1940-luvulta lähtien. Kansallispuistoja kuvaavassa postimerkkisarjassa on esitelty Suomen luonnon erityispiirteitä – tuntureita, metsää, soita, järviä ja meriluontoa – eri vuodenaikoina. Sarjan viidentenä ja viimeisenä merkkinä ilmestyy Linnansaaren kansallispuiston postimerkki maanantaina 5.5.2014.

Linnansaaren kansallispuiston postimerkkiLinnansaaren kansallispuisto perustettiin vuonna 1956 suojelemaan Järvi-Suomen arvokasta saaristoluontoa. Kansallispuiston tunnetuin asukas on uhanalainen saimaannorppa, mutta myös sääkset viihtyvät Haukiveden saarilla ja luodoilla. Rantasalmen, Savonlinnan ja Varkauden alueella sijaitsevan kansallispuiston pinta-ala on 96 neliökilometriä. Linnansaaren kansallispuistossa vierailee vuosittain runsaat 30 000 kävijää.

Postimerkissä kuvattu Linnavuoren näköalapaikka sijaitsee Linnansaaren pääsaaren luoteisosassa. Linnavuorella ei ole merkkejä rakennetusta linnasta, vaan se lienee toiminut tähystys- ja merkinantopaikkana. Edelleenkin sieltä voi ihailla upeaa suomalaista järviluontoa.

Linnansaaren kansallispuisto on 1. luokan ikimerkki, jota myydään 10 merkin tarra-arkkina. Kääntöpuolella on tietoa kansallispuistosta suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Merkin on suunnitellut taiteilija Teemu Ollikainen, joka on myös kuvannut merkin Linnavuorelta.

Linnansaaren kansallispuiston postimerkki julkaistaan maanantaina 5.5.2014. Samana päivänä ilmestyy muitakin postimerkkejä. Kaikkien ensipäivänleimaus on klo 10-18 Helsingin pääpostissa, käyntiosoite Elielinaukio 2 F. Helsingin pääpostissa on myynnissä myös ensipäivän tuotteita.

Linnansaaren kansallispuiston postimerkkiä voi ostaa myös Suomen luontokeskus Haltiasta, Nuuksiontie 84, 02820 Espoo, Linnansaaren luontokeskus Oskarista, Ohitustie 7, 58900 Rantasalmi ja Saimaan luonto- ja kulttuurikeskus Riihisaaresta, Riihisaari, 57130 Savonlinna.

Kansallispuistoja kuvaavassa postimerkkisarjassa ovat ilmestyneet aiemmin Pallas-Yllästunturin merkki vuonna 2009, Torronsuon postimerkki vuonna 2010, Selkämeren kansallispuiston merkki vuonna 2012 ja Nuuksion kansallispuiston merkki vuonna 2013. Kansallispuistopostimerkkisarjaa on suunniteltu Itella Posti Oy:n ja Metsähallituksen yhteistyönä.

Suomen luonnon aidoimmat ja arvokkaimmat osat sijaitsevat kansallispuistoissa. Kansallispuistot ovat suomalaisen luonnon monimuotoisuuden ja elinvoimaisuuden tärkeimpiä turvaajia. Ne tarjoavat myös hyvää mieltä ja kuntoa vuosittain jo yli 2 miljoonalle luonnossa liikkujalle. Monissa kansallispuistoissa on myös luontokeskus, josta saa tietoa puiston reiteistä, majoituksista ja luonnosta.

Lähde: Metsähallitus

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika