Ulkoilma 27.10.2015

Taukotupa työmaa etenee aikataulussa Saariselällä Urho Kekkosen kansallispuistossa. Harjannostajaisia vietetään marraskuun lopulla ja jo ennen sitä suunnitellaan yhdessä tuvan maksullisen varauspuolen käyttöä alueen yrittäjien kanssa. Metsähallitus toivoo taukotuvalle monipuolista käyttöä sekä yritysten että yksittäisten asiakkaiden puolelta.


Mainos


Taukotupa on uudentyyppinen palvelu Urho Kekkosen kansallispuiston tupavalikossa. Taukotupa sijaitsee aivan kylän tuntumassa, joten yöpymiseen sitä ei ole tarkoitettu. Mutta esimerkiksi yöllisen revontulikatselun tukikohdaksi se sopii mainiosti. Ympärivuotisen helpon saavutettavuutensa ansiosta sinne voi viedä myös vähäisemmän retkikokemuksen ihmiset.

Yritykset voivat varata varauspuolta omien asiakkaidensa käyttöön eri ohjelmapalveluiden tukikohdaksi. Samaan aikaan talon toinen pää on jatkuvasti avoin päivätupatyyppinen taukopaikka.

Taukotupa valmistuu talven aikana ja avajaisia toivotaan pidettäväksi helmikuulla 2016 hiihtolomien alkaessa.

Taukotupa on osa lähireittihanketta, joka on Metsähallituksen ja Inarin kunnan yhteinen. Hanke alkoi 2014 lähireitin rakentamisella ja jatkuu taukotuvan valmistumiseen.

Lisäksi UK-kansallispuistolla on käynnissä Saariselän ja Kiilopään lähialueella reitistöjen kehittämishanke, johon rahoitus on saatu Metsähallituksen budjetista erillisrahoituksena. Kaikkiaan UK-puiston ja Saariselän lähialueen reitistöä parannetaan 600 000 eurolla. Hankkeen aikana on kestävöity suosituimpia reitinosia ja linjattu niitä uudelleen, jotta sama reitti toimii sekä kesä- että talvireittinä. Hankkeessa reiteille luodaan sisältöjä, jotka kertovat alueen luonnosta ja kulttuurihistoriasta. Kaiken kaikkiaan tavoitteena on kansallispuiston palvelujen parantaminen ja kansallispuiston tuominen lähemmäs Saariselän kävijöitä.

Lähde: Metsähallitus


MainosLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika