Rakennamme uutta! Uusi Ulkoilma avautuu alkuvuodesta 2022.

Ulkoilma 29.9.2020

Metsähallituksen Luontopalvelut kunnostaa lokakuussa Saariselällä Urho Kekkosen kansallispuiston ja sen lähialueen suosittuja retkeilyreittejä entistä ehommiksi. Töiden aikana alueella liikkuu työkoneita. 


Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen


Urho Kekkosen kansallispuiston ja sen lähialueen retkeilyreitit Saariselällä ovat erittäin suosittuja. Metsähallituksen Luontopalvelut parantaa alueen retkeilymahdollisuuksia parantamalla vilkkaimpia reittejä kestävöimällä. Kestävöintiä tehdään 450 metrin matkalla Moitakurun reitillä Palopään risteyksen kohdalla sekä Moitakurun päivätuvan läheisyydessä.

Aurora-tapahtumatuvalle ja sen vieressä oleville tulipaikoille johtavalle lähiretkeilyreitille tehdään kulkua ohjaava valaistus. Valaistus on suunniteltu siten, etteivät valot haittaa taivaan valoilmiöiden katselua. Turvallinen lähireitti on hyvin suosittu myös kokemattomien luonnossa liikkujien ja matkailijoiden keskuudessa.

Lisäksi reiteillä uusitaan viisi pientä siltaa Kiilopää-Saariselkä-alueella.

Alueella liikkuu työkoneita, joten retkeilijöiden tulee olla varovaisia niiden läheisyydessä. Töiden valmistumisesta ja koneiden poistumisesta retkeilyreiteiltä ilmoitetaan  Luontoon.fi -verkkopalvelussa Urho Kekkosen kansallispuiston ajankohtaista-sivulla sekä kansallispuiston Facebook-sivulla.

Metsähallitus
Mika Mannonen


MainosLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika