Ulkoilma 16.12.2015

Rukan joulu on takuuvarmasti valkoinen ja sen ovat huomanneet myös venäläiset matkailijat. Ruka-Kuusamo Matkailun toimitusjohtaja Mats Lindforsin mukaan venäläisten matkailijoiden ennakkovarausten määrä on yllättänyt Kuusamon matkailuväen myönteisesti. Venäläisten lisäksi Rukalle ja Kuusamoon odotetaan jouluksi ja vuodenvaihteeksi tuhansia suomalaisia ja satoja britti- sekä hollantilaismatkailijoita.

Näyttää hyvältä. Varaustilanne on kutakuinkin viime vuoden kaltainen, mutta jos venäläisten tulo toteutuu, joulun jälkeisistä viikoista tulee erinomaiset”, Lindfors sanoo.

Venäläisten viime viikkoina syntyneen matkustusinnon syynä Rukalle ja Kuusamoon on Lindforsin mukaan toisaalta maailmanpoliittinen tilanne ja toisaalta ruplan kurssin vakiintuminen.

Egyptin ja Turkin sijaan haetaan nyt vaihtoehtoisia matkakohteita. Ruka koetaan rauhallisena ja turvallisena matkakohteena perheille. Kuusamo on vanha, tuttu suunta, jonne on taas hyvä palata”, hän sanoo.

Lindforsin mukaan Rukan valttina ovat valkoinen joulu ja oikea talvi.

Sitä arvostavat niin suomalaiset kuin kansainvälisetkin vieraamme. Rukalla ja Kuusamossa voi peuhata lumessa, rinteet ja ladut ovat erinomaisessa kunnossa ja koiravaljakko- ja kelkkakausi pääsemässä parhaaseen vauhtiin. Monipuolisesta tapahtumatarjonnasta jokainen löytää omansa.

Paikallisjohtaja Matti Parviaisen mukaan Rukakeskuksen tavoitteena on avata kaikki rinnealueet jouluksi jolloin yli 30 rinnettä on käytössä. Viime lauantaina Rukalla oli noin 2000 laskettelijaa rinteessä.

Sääennusteet lupaavat Kuusamoon pakkasta ja talvista säätä eli lumetusolosuhteet ovat ihanteelliset.”

Myös hiihtoladut on saatu hyvään kuntoon. Rukan kaikki valaistut ladut ovat jo hiihdettävissä ja Kuusamon keskustankin laduista valtaosa.

Lähde: Ruka-Kuusamo Matkailu

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika