Rakennamme uutta! Uusi Ulkoilma avautuu alkuvuodesta 2022.

Ulkoilma 26.9.2019

Rukan ja Pyhän hiihtokeskukset tarjoavat RukaPyhä-kausikortin talvikaudelle 2019–2020 kaikille vuonna 2009 syntyneille lapsille, joiden kotikunta on Kuusamo, Pelkosenniemi, Sodankylä, Kemijärvi tai Savukoski. Eleen tavoitteena on innostaa lähialueen lapsia lumen ja liikunnan pariin ja se on osa Rukakeskus-konsernin laajennettua vastuullisuusohjelmaa.


Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen


Tulevina kausina perinnettä on tarkoitus jatkaa 10-vuotiaiden lasten kanssa niin, että vuonna 2010 syntyneet lapset saavat ilmaisen kausikortin kaudelle 2020–2021 ja niin edelleen. Ruka ja Pyhä ovat molemmat perheomisteisen Rukakeskus-konsernin hiihtokeskuksia, ja veloituksetta myönnettävää henkilökohtaista kausikorttia voi käyttää vapaasti molemmissa tuntureissa.

Olemme tunnistaneet sen haasteen, että lapset erkaantuvat yhä enemmän liikunnallisesta tekemisestä ja ulkoilusta. Haluamme osaltamme olla mukana kääntämässä tätä trendiä ja tarjota lapsille mahdollisuuden löytää lumilajien ja talven riemut. Koemme, että meidän rinteemme ovat paras paikka aloittaa laskettelu- tai lumilautailuharrastus ja haluamme rohkaista rinteeseen nekin lapset, jotka eivät ole aikaisemmin meillä käyneet“, kertoo Rukakeskus Oy:n toimitusjohtaja ja omistajaperheen jäsen Ville Aho.

Sekä Rukalla että Pyhällä suorituspaikkoja ja palveluja on kehitetty viime vuosina monipuolisesti siihen suuntaan, että ne tukevat entistä vahvemmin junioreiden kehitystä alkeiden opettelusta aina maailman huipputasolle asti.

Kuusamosta kotoisin oleva Enni Rukajärvi on hyvä esimerkki juniorista, joka on ponnistanut kotirinteestä lumilautailun kovimpaan kärkeen ja luonut lajista itselleen uran. Haluamme olla luomassa samanlaisia mahdollisuuksia myös tulevaisuuden lupauksille“, Aho kertoo.

Muun ikäisille lähialueiden lapsille, joiden kotikunta on Kuusamo, Pelkosenniemi, Sodankylä, Kemijärvi tai Savukoski, Ruka ja Pyhä tarjoaa mahdollisuuden ostaa kausikortit normaalihintaa edullisempaan paikallishintaan.

Paikallisten yhteisöjen tukeminen on osa vastuullisuusohjelmaa

Paikallisuuden tukeminen näkyy Rukakeskus-konsernin toiminnassa esimerkiksi reiluna yhteistyönä alueen yrittäjien kanssa, paikallisten palveluiden käyttönä sekä vakituisten, ympärivuotisten työpaikkojen luomisessa lähialueella asuville ihmisille. Rukakeskus Oy:n ja sen tytäryrityksen Pyhätunturi Oy:n viralliset kotipaikat ovat Kuusamo ja Pelkosenniemi. Ahon omistajaperheen ehdoton tavoite on pysyä perheyhtiönä ja siirtää omistus aikanaan 3. sukupolveen.

Sekä Rukalla että Pyhällä on tehty pitkäjänteistä työtä ympäristövaikutusten vähentämiseksi, ja ympäristöohjelma on ollut käytössä molemmissa tuntureissa vuodesta 2008. Pyhä on ollut hiilineutraali hiihtokeskus vuodesta 2011 ja Ruka vuodesta 2018. Ympäristöohjelma on luonut pohjan Rukan ja Pyhän vastuullisuusohjelmalle, joka nykyisellään sisältää lisäksi yhteiskunta- ja taloudellisen vastuullisuuden näkökulmat.

Haluamme varmistaa, että tulevillakin sukupolvilla on mahdollisuus nauttia laskemisesta ja lumen riemuista, se on vastuullisuusohjelmamme tärkein tavoite“, Aho toteaa.

Rukakeskus
Veera Vihervaara


MainosLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika