Ulkoilma 2.8.2016

Rovaniemen melojat ry tekee elokuun alussa melontaretken Lemmenjoen kansallispuistoon teemalla kulttuuriperintö, luonto ja vapaaehtoistyö. Retkeilyn ohella auttavat kädet laitetaan töihin kulttuuriperinnön suojelemiseksi.


Mainos


Rovaniemen Melojien pohjoisen reissu suuntautuu tänä vuonna 2.-7. elokuuta Lemmenjoen kansallispuistoon. Matka ei ole pelkkää vesillä liikkumista, sillä viitisentoista melojaa kantaa kortensa kekoon kulttuuriperinnön säilyttämisen puolesta. Ennen lähtöä Lemmenjoen yläjuoksulle Rovaniemen melojat tervaavat talkoilla Kaapin Jounin yli satavuotiaan saamelaistilan rakennusten kattoja ja tekevät pienempiä kunnostustöitä asuinkentällä. Töihin heitä opastaa Metsähallituksen luontopalvelujen kenttäpäällikkö ja restaurointikisälli Alexander Kopf.

Retken aikana melojat saavat myös oppia Lemmenjoen menneisyydestä kivikaudesta lähtien. Myös alueen luonto tulee tutuksi. Molempiin perehdytystä tarjoaa retken oppaana toimiva Metsähallituksen luontopalvelujen arkeologi ja biologi Pirjo Rautiainen.

Kaapin Jounin tila on Lemmenjoen kansallispuiston hienoimpia nähtävyyksiä ja valtakunnallisestikin merkittäväksi arvotettu. Sen kaunis asuinkenttä on arvokasta perinnebiotooppia ja olennainen osa kansallispuiston maisemaa Sotkajärven pohjoispuolella.

Vapaaehtoistyö on Metsähallitukselle tärkeää. Vapaaehtoiset pääsevät tapahtumissa, talkoissa ja asiantuntijavapaaehtoisena tekemään konkreettisia tekoja suojelualueiden, uhanalaisten lajien ja kulttuuriperinnön hyväksi sekä omaksi iloksi.

Lähde: Metsähallitus

Kuva: Pasi Nivasalo


Mainos
xLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika