Ulkoilma 20.5.2019

Rokualla vietetään pyöräilevää juhlaa lauantaina 25. toukokuuta. Rokuan maastopyöräilyreitti on saanut lisäkilometrejä ja se avataan virallisesti käyttöön. Alueen toimijat toivovat reitille lisää innokkaita käyttäjiä, mutta samaan aikaan muistutetaan erityisesti merkityllä reitillä pysymisen tärkeydestä: Rokuan harjumaasto on erittäin herkkä kulumiselle.


Mainos


Maastopyöräilykausi saa komean alun Rokualla, kun kesä käynnistyy alueen uudistuneen maastopyöräilyreitin avajaisilla. Rokualle kesällä 2017 avattu reitti on saanut lisäkilometrejä ja sen voi nyt ajaa ympyräreittinä. Noin 30 kilometrin mittainen reitti kiertää osin Rokuan kansallispuistossa, osin kuntien ja yksityisten mailla. Pyöräilijän on mahdollista tehdä ympyräreitiltä pistoja muun muassa Pookivaaralle ja Pitkäjärven laavupaikoille.

Reitistä melkein puolet kulkee Rokuan kansallispuistossa. Reitti on merkitty maastoon maastopyöräilysymboleilla ja keltaisilla maalimerkeillä. Maastopyöräily on jokamiehenoikeus, mutta luonnonsuojelualueilla sitä voidaan rajoittaa tarvittaessa. Esimerkiksi kansallispuistoissa pyöräily onkin yleensä sallittu vain merkityillä pyöräilyreiteillä ja näin on myös Rokualla.

On todellinen etuoikeus päästä liikkumaan myös pyöräillen Suomen kauneimmissa luontokohteissa, kansallispuistoissa. Ei voi siksi myöskään liikaa korostaa, kuinka tärkeää on muistaa pyöräilyetiketti, kuten merkityillä reiteillä pysyminen. Tämä Rokuan jäkäläinen harjumaasto on erittäin herkkää kulumiselle”, korostaa Hannu Kaikkonen, paikallisen maastopyöräily-yhdistyksen puheenjohtaja.

Pyöräilyetiketistä puhutaan myös Kaikkosen ja hänen vetämän Rokua MTB Teamin järjestämillä maastopyöräkursseilla. Pyöräilyharrastuksen noste on näkynyt, Rokuan ja Oulun alueen kursseille on riittänyt tulijoita.

Rokua on erityisen loistava paikka aloittelevalle harrastajalle. Reitti on helppoa maastoa, metsäautotien pätkiä, jonkun verran korkeuseroja, mutta ei juurakkoa tai kivikoita. Kokeneemmat maastopyöräilijät hakevat sitten haasteensa Syötteeltä”, Kaikkonen kuvailee.

Hannu Kaikkonen on paikalla myös tulevana juhlapäivänä. Uudistuneen maastopyöräreitin avajaisissa on kahvitarjoilu ja makkaranpaistoa, testipyöriä kokeiltavaksi, opastusta maastopyöräilyn tekniikkaan ja mahdollisuus lähteä porukassa pienelle yhteislenkille.

Pyöräilevä juhla la 25.5. klo 11-15, Kuntoraitti 2, Rokua (Rokua Health & Spa -hotellin edessä, Ahveroisen rannassa olevan kodan luona). Tervetuloa!

Metsähallitus
Eeva Mäkinen


Mainos
xLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika