Ulkoilma 1.9.2011

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos (RKTL) avaa koiran kanssa metsästäville palvelevan susipuhelimen. Palvelusta metsästäjät voivat tiedustella, onko pannoitettu susi liikkunut hiljattain jahtialueella. Tarkoituksena on vähentää riskiä susien hyökkäyksistä metsästyskoirien kimppuun.

Susipuhelin palvelee 1.9.–31.12.2011 numerossa 020 5751 701 joka päivä klo 7–14.

RKTL varusti GPS -lähettimellä 16 sutta kevättalvella 2011. Tällä hetkellä paikannustietoa saadaan 11 lähetinsudesta, jotka elävät 8 eri reviirillä. Reviirit keskittyvät Kainuuseen ja Pohjois-Savoon. Lähettimellä varustettu susi liikkuu myös Euran Pyhäjärven eteläpuolisella reviirillä, yksi pantasusi Virroilla, Ähtärissä ja Keuruulla olevalla reviirillä sekä yksi Pudasjärvellä, Utajärvellä ja Puolangalla sijaitsevalla reviirillä.

Pannoitettujen susien reviirillä voi liikkua sellaisia susia, lähinnä edellisvuoden pentuja, jotka eivät pysyvästi kulje aikuisten susien matkassa. Tästä syystä metsästäminen koiran kanssa muuallakaan susireviirin alueella ei ole riskitöntä, mutta riski suden hyökkäyksestä on pienempi kuin lähetinsuden kulkualueella. Viime vuonna sudet tappoivat tai vahingoittivat Suomessa 26 koiraa korvaustilaston mukaan.

Kunnat, joiden alueella on pannoitettuja susia: Pöytyä, Mynämäki, Eura, Virrat, Keuruu, Ahtäri, Kiuruvesi, Vieremä, Piippola, Kuhmo, Sotkamo, Hyrynsalmi-Ristijärvi, Puolanka, Utajärvi ja Pudasjärvi.

Ulkoilun Maailma.fi / Lähde: Suomen riistakeskus {jcomments on}

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika