Ulkoilma 3.2.2017

Suomen Erätaito ry osallistuu Luontokeskus Haltian “Winter Action Day” tapahtumaan Nuuksiossa 4.2.2017 osana maanlaajuisia Luonnon päivät 2017 -tapahtumia. Luontokeskus Haltian tapahtumakentälle nousee Erätaidon talvileiri täynnä ihmeteltävää ja mielenkiintoista asiaa talviretkeilyyn liittyen. Talvileirissä kokoontuu myös Risuralli, johon Suomen Erätaito kutsuu risukeittimistä kiinnostuneet ulkoilijat ja retkeilijät mukaan mukavan talvisen retkipäivän viettoon. Talvisen retkipäivän voi kruunata jäämällä viettämään talvinen telttayö Erätaidon talvileiriin, Retkiyöhaasteen merkeissä.


Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen


Suomen Erätaito ry tuo Risuralliin yhteistyökumppaninsa, jotka esittelevät retki-ja eräruuanlaittoon tarkoitettuja välineitä ja kotimaisia teltta- ja muita majoiteratkaisuja. ”Erätaidon talvileirissä kokoontuu mielenkiintoinen kattaus pieniä kotimaisia varusteiden valmistajia ja ulkoilualan ammattilaisia”, kertoo Suomen Erätaidon varapuheenjohtaja Joppe Ranta. ”Talvileirissä voi tutkia pienten toimijoiden varustekeksintöjä, tutustua vanhan ja uuden tyylin talvimajoitteisiin ja retkikeittimiin, kuunnella tietoiskuja mm. grammanviilauksesta sekä kotaretkeilystä, tai tulla tapaamaan esim. Kuukausi yksin erämaassa ja Huippuretki –blogien takaa löytyviä retkeilijöitä”, jatkaa Ranta.

Auringon laskiessa mailleen ja Haltian muun tarjonnan hiljentyessä, käynnistyy Risurallin Retkiyöhaasteen osuus. Osallistujat voivat pystyttää telttojaan tapahtumakentälle ja tarjota vapaat makuutilat teltattomien käyttöön. Ennen nukkumaanmenoa vietetään iltaa tapahtumakentän suuressa kodassa elävän tulen loisteessa. Yöpyjille on Solvallassa käytössä wc-tilat, joista saa myös juoma- ja ruokavettä.

Tapahtuma on avoin kaikille ja maksuton. Toivotamme tervetulleeksi kaikki ulkoilusta kiinnostuneet, olit sitten aloitteleva retkeilijä tai konkarivaeltaja. Tapahtumaan voi tulla päiväseltään tai jäädä koko vuorokaudeksi viihtymään mahtavassa seurassa. Pakkaa reppuusi ainakin risukeitin eväineen ja yöpyjille vähintään makuupussi, muutamia vapaita telttapaikkoja löytyy leiristä vielä”, vinkkaa yhdistyksen sihteeri Tiina Loisa.

Luontokeskus Haltia ottaa osaa talvileirissä yöpymiseen ja esittää haasteen niille, jotka yöpyvät Haltian tapahtumakentällä. Kokemuksistaan ja fiiliksistään yön aikana Haltian ja Luonnonpäivien tunnisteilla someileva pääsee maksutta Haltian näyttelyihin sunnuntaina 5.2.17. Pääsy lunastetaan näyttämällä julkaistut kuvat ja tunnisteet Haltian lippukassalla.

Lähde: Suomen Erätaito ry


MainosLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika