Rakennamme uutta! Uusi Ulkoilma avautuu alkuvuodesta 2022.

Ulkoilma 7.11.2014

Riisitunturin kansallispuisto valittiin vuonna 2010 vuoden retkikohteeksi ja ihan hyvästä syystä. Tunturin kupeita värittävät erikoislaatuiset rinnesuot, ja harvapuustoisilta lakialueilta avautuvat henkeäsalpaavat näkymät Kitkajärville ja Posion metsämaisemiin. Talvella puusto verhoutuu näyttävään tykkylumivaippaan.

riisitunturi_02
Maisemat ovat melkoiset mitä korkeammalle noustaan Riisitrunturin laelle.

Riisitunturi soveltuu parhaiten päivän parin retkiin. Suosituimpia käyntikohteita ovat Riisitunturin huiput sekä reittien varrella olevat maisemakohteet. Riisitunturin uusimmat päiväreitit ovat helppokulkuiset Riisin Rietas 10,7 km ja Riisin Rääpäsy 4,3 km. Talviaikana kansallispuiston lähtöpisteeseen vievä tie pidetään auki, joten talviretkeilyyn on hyvät mahdollisuudet myös lumisena aikana.

Riisitunturin kansallispuistosta löytyy pari autiotupaa sekä päivätupa. Muita palveluita ovat mm. laavut sekä käymälät. Reittien kunnon ja palveluiden puolesta kohde sopii mainiosti myös pienten lasten kanssa retkeilyyn.

Uusi erämaalatu muovautui rengasreitiksi

riisitunturi_03
Erämaaladun uudet opasteet odottavat lunta ja latuja.

Riisitunturin kansallispuiston maisemista pääsee tulevana talvena nauttimaan uudistuneella erämaaladulla. Uudella myötäpäivään hiihdettävällä rengasreitillä on pituutta 14,3 km.

Katso kuvia UlkoilunMaailma.fiin Facebook-sivuilta.

Mika Mannonen / Lähde: Luontoon.fi / Posion kunta / Kuvat: Mika Mannonen

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika