Ulkoilma 15.12.2017

Suomen suosituin luontomatkailumedia, Retkipaikka.fi, alkoi yhden miehen unelmasta. Kuudessa vuodessa Retkipaikka on kasvanut blogista laajaksi retkeilyn ja luontomatkailun yhteisöksi. Vuoden 2017 aikana Retkipaikka tavoitti yli miljoona suomalaista. Retkipaikan artikkeleita luettiin 7,5 miljoonaa kertaa. 


Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen


”Retkipaikan tavoitteena on innostaa ihmisiä kokeman luontoa, madaltaa kynnystä lähteä liikkeelle ja luoda ekologisesti kestäviä malleja, joilla luonto synnyttää hyvinvointia ja vaurautta“, kertoo yhteisön perustaja Antti Huttunen. Lähiluonnon lisäksi Antin katse on kääntynyt myös kohti lähiruokaa. Runsas vuosi sitten perustettu sisarsivusto Ruokaretki.fi ammentaa Retkipaikan kanssa samoista arvoista.

Haluamme edistää lähiruoan asiaa Suomessa tuomalla esiin eri puolilta Suomea pientuottajat ja persoonalliset paikat, joilla lähiruoka on lähellä sydäntä”, kertoo Huttunen.

Ensimmäisen kokonaisen vuoden aikana Ruokaretki on tavoittanut yli 40 000 ihmistä ja artikkeleita on luettu yli 100 000 kertaa.

Suosituin juttumme espoolaisesta Maxin Kalasta tavoitti Ruokaretken someyhteisön kautta yli 80 000 ihmistä. Ihmiset etsivät innostavia vinkkejä omalta lähialueeltaan, mutta myös lomamatkan varrelta. Ruokaretki palveleekin sekä paikallisia lähiruoasta kiinnostuneita lukijoita että matkailijoita.”

Ruokaretki kokoaa lähiruokakohteet kattavasti yhteen ja tekee tutuksi myös vähemmän tunnettuja paikkoja. Ensimmäisen vuoden aikana sivustolla on esitelty yli 100 lähiruokakohdetta tarinan ja runsaiden kuvien kera. Kaikki kohteet paikantuvat aina myös kartalle, ja maksuton mobiilisovellus on ladattavissa Google Playssa.

Meillä on blogaajia kaikkialla Suomessa aina Pohjois-Lappia myöten, ja verkosto laajenee jatkuvasti. Myös lukijat osallistuvat sivuston tekemiseen antamalla meille vinkkejä maukkaista paikoista. Seuraavan vuoden aikana juttumäärä tuplataan, tämä on vasta alkua”, lupaa Huttunen.

Ruokaretki.fi
 Milla von Konow
www.ruokaretki.fi


MainosLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika