Ulkoilma 5.9.2016

Retkikartalta löytyy jo yli 2 500 kuntien luontoliikuntapaikkaa lukuisien Metsähallituksen ylläpitämien kohteiden lisäksi. Retkikartta.fi on ilmainen ja helppokäyttöinen verkossa toimiva karttapalvelu, jolla oli viime vuonna jo 3,2 miljoona käyttökertaa. Retkikartan avulla saadaa luontoliikuntapaikoille lisää kävijöitä ja kansalaiset löytävät reitit samasta paikasta.


Mainos


Kuntien luontoliikuntapaikat Retkikartalle -projekti on saanut jo 125 kuntaa lisäämään luontoliikuntapaikkojaan Retkikartalle.

Kunnat ovat lähteneet innolla mukaan Retkikartalle. Hankkeen tavoitteena on auttaa ihmisiä löytämään helpommin luontoliikuntapaikkoja, ja siten innostaa kansaa luontoon liikkumaan. Retkikartalta voi etsiä tietoa valtakunnallisesti ja myös tulostaa yksityiskohtaisia maastokarttoja ja ilmakuvia”, iloitsee hankkeen projektipäällikkö Sanna-Kaisa Rautio.

Luonnon hyvinvointia lisäävästä vaikutuksesta on paljon tutkimustietoa ja monet suomalaiset liikkuvatkin runsaasti luonnossa. Tietoa luontopoluista, nuotiopaikoista ja pidemmistä reiteistä on täytynyt ennen etsiä monesta paikasta. Retkeilijöitä ja luonnossa liikkujia ilahduttaa se, että kaikki retkikohteet voi löytää nyt samasta paikasta, Retkikartalta. Karttaa on helppo käyttää ja se toimii hyvin myös mobiililaitteissakin, aina kun laite on verkkoyhteydessä.

Retkikartta löytyy osoitteesta www.retkikartta.fi. Kuntien luontoliikuntapaikat Retkikartta.fi -karttapalveluun -projekti (1.8.2014–30.11.2016) on opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama. Projektin tavoitteena on innostaa ihmisiä luontoon liikkumaan ja lisätä siten väestön hyvinvointia. Tähän pyritään keräämällä julkisesti rahoitetut, kaikille avoimet luontoliikuntapaikat yhteen paikkaan, Retkikartta.fi -karttajärjestelmään. Kunnille kohteiden siirto Rekikartalle on vaivatonta ja ilmaista, kuntien käytössä olevan liikuntapaikat.fi -järjestelmän avulla. Lipas liikuntapaikat.fi on Jyväskylän yliopiston ylläpitämä järjestelmä. Projektissa on tehostettu valtion ja kuntasektorin yhteistyötä luontoliikunnan saralla.

Metsähallitus pyrkii kehittämään Retkikarttaa julkisen sektorin, luonnon virkistyskäytön ja luontoliikunnan karttapalveluna.

Lähde: Metsähallitus / Kuva: Mika Mannonen


Mainos
xLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika