Ulkoilma 16.3.2020

Metsähallitus on suositellut ulkoilun ja retkeilyn välttämistä kaikkein ruuhkaisimmilla kohteilla. Yhtälailla on harkintaa käytettävä silloin, jos miettii lähtöä hyvin syrjäisille retkeilykohteille. Esimerkiksi Lapissa retkeilijöiden varaus-, vuokra- ja autiotupia on jopa kymmenien kilometrien päässä lähimmistä teistä. Avun saaminen huonojen yhteyksien päässä oleville tuville ja muille kaukaisille retkikohteille kestää hätätilanteessa tunteja ja huonoissa sääoloissa paljon pidempään, jopa päiviä.


Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen


Luontoon meneminen kannattaa koronavirusepidemian aikaan, mutta Metsähallitus kehottaa harkitsemaan vakavasti lähteekö retkeilemään kauas maastoon. Vähentämällä vaativien maastopelastustehtävien riskiä, säästetään yhdessä pelastustoimen ja vapaaehtoisen pelastuspalvelun resursseja. On ymmärrettävää, että houkutus lähteä kauas väkijoukoista on nyt suuri. Silti on tärkeää säästää pelastustoimen ja vapaaehtoisen pelastuspalvelun resursseja retkeilemällä hyvin yhteyksien päässä ja lähiluonnossa.

Metsähallitus ei ole sulkenut autio- ja varaustupia. Niiden käyttöä, kuten syrjäisimmille reiteille lähtemistä on syytä kuitenkin harkita. Taudit voivat levitä kymmenien henkilöiden tuvissa, ja avun saaminen kestää.

 Luontoon.fi– ja  Retkikartta.fi-verkkopalveluista voi etsiä sopivia retkeilykohteita.

Metsähallitus
Mika Mannonen


MainosLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika