Ulkoilma 24.2.2015

Retkeilijän Ilomantsi on mahdollisuuksien ja elämyksien Ilomantsi. Koko Ilomantsi, Möhkön kylä ja Petkeljärven kansallispuisto tarjoavat mahdollisuuksia ja palveluita niin päiväretkeilyyn kuin pidempiin vaelluksiinkin. Suomen itäisin kunta Ilomantsi on hiljaista erämaata, harjuilla kiemurtavaa viitoitettua retkeilyreittiä ja vesistöjen mosaiikkia. Möhkön Matkailuyhdistyksen osastolla esittäytyvät Möhkön kylän ja Petkeljärven kansallispuiston palvelut ja mahdollisuudet sekä Ilomantsin uusimmat retkeilyreitit Kulkijan polku ja Pogostan kierros.

Pogostan kierros on 91 km pitkä rengasreitti, joka kiertää Ilomantsin pogostaa vanhoja patikointireittejä (Taitajan taival, Rajan polku ja eteläinen osa Susitaipaleesta) ja uutta Kulkijan polku -retkeilyreittiä pitkin. Pogostan kierros kulkee komeilla harjuilla, hiljaisilla salomailla ja piipahtaa välillä kylämaisemissa. Pogostan kierroksen varrella on laavuja, tulentekopaikkoja, autiotupia sekä majoitusliikkeitä. Rengasreitin varrella on myös infotauluja, joissa kerrotaan paikallishistoriasta, kulttuurista ja alueen luonnosta. Vanhat reitit ovat tarkoitettuja ensisijaisesti patikointiin, mutta keväällä 2015 valmistuva 24 km pitkä Kulkijan polku on suunniteltu myös maastopyöräilijöille. Pogostan kierrokselle voi lähteä vaikkapa Petkeljärven kansallispuistosta, Möhkön kylältä tai Ilomantsista Parppeinvaaralta, josta lähtee 7,5 km pituinen yhdyspolku Pogostan kierrokselle ja Taitajan taipaleelle. Reittien juuri valmistunut esite karttoineen on jaossa GoExpo 2015-messuilla.

Omatoimiretkeilyn lisäksi alueellamme on tarjota läpi vuoden luontopalveluita aina sisämajoituksesta erityisryhmien luontopalveluihin. Möhkön kulttuurivuosi 2015 on metsätyöhistoriateemainen: ruukin museon kesänäyttely Metsä josta itseni löysin koostuu ilomantsilaisen metsäteknikon Pentti Väänäsen valokuvista ja kesän suurimmassa tapahtumassa Ruukkipäivässä 12.7.2015 nähdään koskenlaskua Koitajoen kuohuissa, väännetään närelenkkiä, ja tietenkin tehdään rautaa. Möhkön kesään kuuluu kuitenkin myös Mottimestari eli suurnäytelmä Ilomantsin mottitaisteluista Möhkön kesäteatterissa!

GoExpossa Möhkön Matkailuyhdistys ry, Osasto 6p168

Lisätietoa www.mohko.net

Lähde: Möhkön Matkailuyhdistys ry

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika