Tuomas Hietala 19.2.2017

Muistan sen päivän kuin eilisen: Olin kuntovalmentajaurani alkumetreillä eli toisin sanoen vielä täysi raakile. Minulle oli opetettu, miten asiakkaat tulisi testata ennen valmennuksen aloittamista, siihen oli hyvinkin spesifit ohjeet. Minähän tein työtä käskettyä, koska kokeneemmat olivat näin opettaneet. Oli punnitusta, mittanauhaa, sykkeiden testaamista ja verenpaineen mittaamista. Tärkeitä asioita sinänsä tottakai. Mutta oliko se oleellista tai tarpeellista isossa kuvassa?


Mainos


Mahdollisesti juurikin alkuvaiheessa, mutta vuosi vuodelta aloin ymmärtämään paremmin. Huomasin, että koko alahan on rakennettu mittareiden ja mittaamisen ympärille sen sijaan, että opetettaisiin itsensä kuuntelemista. Miksi se oli ja on edelleen suurelta osin näin? Siksi, koska mittareiden seuraaminen on helpompaa. Ei tarvitse kuunnella itseä tai analysoida kehon ääniä, koska kaiken informaation saa digitaalisessa muodossa. Helposti, nopeasti ja erittäin vaivattomasti. Heti! Sitähän sinä haluat.

Minun romanttinen ajatus on se, että sinä et tarvitse näitä mittaamisia. Ilman niitä olet vapaa, pystyt ottamaan kaiken hyvinvointiin liittyvän rennommin ja voit keskittyä oleelliseen. Sitähän sanotaan, että kaikki pitää pystyä mittaamaan. Ehkä taloudessa, mutta hyvinvointiin se ei päde. Keskittyisin mieluummin siihen, että päivittäinen tekeminen ja liikkuminen on tarpeeksi laadukasta, monipuolista ja riittävää. Se vapauttaa paljon voimavaroja, kun sykettä, etäisyyttä tai painoa ei vaan mittaa. Etkö usko? Kokeile vapaasti kuukausi ja kerro sen jälkeen miltä tuntui: Koitko vähemmän stressiä, voitko paremmin ja oliko sinulla kiireettömämpi olo?

www.talesofthetrainer.com
www.hotel-engelberg.ch

Teksti ja kuvat: Tuomas Hietala


MainosLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika