Ulkoilma 12.2.2015

Seitsemisen luontokeskus avaa ovensa remonttitauon jälkeen lauantaina 21.2.2015. Luontokeskukselta voi vuokrata lumikenkiä ja myös latuverkostolle pääsee hiihtämään. Ulkoilun jälkeen voi lämmitellä eväitä luontokeskuksen tulentekopaikalla ja avajaispäivänä voi ostaa Kurun Martoilta pullaa, kahvia ja mehua. Lisäksi luontokeskuksen ympäristössä kulkee lapsille sopiva talvinen tehtäväpolku. Aikaa tehtäväpolun tekemiseen kannattaa varata puoli tuntia ja pienimmät lapset saattavat tarvita aikuisten apua.

Metsässä on paljon tarkkailtavaa talvisaikaan. On vain osattava olla hetki paikallaan ja terästettävä kaikki aistinsa. Miltä kuulostaa talven hiljaisuus? Miltä näyttää lumihiutale? Tuoksuuko pakkanen erilaiselta kuin suojasää? Ota siis ulkoiluvaatteet mukaan ja lähde tutustumaan talvisen luonnon ihmeellisyyksiin!

Tehtäväpolun jälkeen kannattaa piipahtaa luontokeskuksessa. Vaihtuvan näyttelyn tiloissa on suuri kangas, joka toimii hiihtoloman ajan lasten luontopäiväkirjana. Siihen voi piirtää omat talviset havaintonsa – oli sitten kyseessä oravan hännän vilahdus, myyrän jäljet lumessa, pikkuveljen mäenlasku suksilla taikka äärettömän kaunis lumihiutale!

Seitsemisen luontokeskukseen pääsee tutustumaan 21.2.2015 lähtien maanantaista sunnuntaihin kello 10 -16. Ajankohtaisia asioita ja tapahtumia päivitämme luontokeskuksen sivuille www.luontoon.fi/seitsemisenluontokeskus.

Lähde: Metsähallitus / Luontoon.fi
Kuva: UlkoilunMaailma.fi

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika