Ulkoilma 5.4.2016

Saariselällä on jälleen tekemisen meininki. Menossa on hyvä kausi ja edessäpäin investointeja. Suomen pohjoisimmassa matkailukeskuksessa on tehty hiljattain monta kehittämisen kannalta merkittävää sopimusta, joista viimeisin viime viikolla. ”Kunnan ja Metsähallituksen Laatumaan aktiivinen toiminta tekee mahdolliseksi matkailualueen kehittämisen”, kehuvat yrittäjät.


Mainos


Holiday Clubille lisää petipaikkoja

Kylpylähotelleistaan ja loma-asunnoistaan tunnettu Holiday Club Resorts Oy suunnittelee lisäinvestointeja Saariselälle seuraavien viiden vuoden aikana. Tavoitteena on kasvattaa majoituskapasiteettia ainakin 118 lomahuoneiston verran. Holiday Club ja rakennusliike Skanska solmivat viime viikolla yhteistyösopimuksen, jonka johdosta Holiday Clubille siirtyy Skanskan Kelotähti-kohteesta 38 lomahuoneistoa, jotka tulevat toimimaan Holiday Club Villas -konseptilla.

Lisäksi Holiday Clubilla on suunniteltuna kylpylähotellin läheisyyteen, Metsähallituksen omistamille tonteille, 80 loma-asunnon alue, jonka rakentaminen on tarkoitus aloittaa vuonna 2018.

Yrittäjät antavat tunnustusta

Holiday Club Resorts Oy:n johtaja Tapio Anttila antaa Metsähallituksen Laatumaalle tunnustusta yrityksen liiketoiminnan tarpeiden ymmärtämisestä. ”Olemme tehneet Laatumaan kanssa maanvuokrasopimukset, jotka mahdollistavat tulevaisuudessa uuden 80 loma-asunnon alueen toteuttamisen. Lisäksi uusi kohde Holiday Club -ketjussa, Skanskan rakentama Kelotähti, sijaitsee sekin Metsähallituksen tontilla”, kertoo Anttila.

Yrittäjä Markku Inkilä pyörittää Wilderness Safaries –nimistä yritystä. Se on erikoistunut revontulimatkailuun ja valokuvaukseen ja työllistää 8 ihmistä. Inkilällä on suunnitelmia kehittää ohjelmapalveluja tukevia toimintoja, mihin tarkoitukseen yritys vuokrasi syksyllä kelkkaparkkipaikan ja nyt vuoden vaihteessa 4-tien länsipuolelta ohjelmapalvelutukikohdan. Yritys on käyttänyt paikkaa tänä talvena tukikohtana ja safarien lähtöpaikkana poroille, koirille, lumikengille ja kelkoille. ”Yhteistyö on kaiken aikaa ollut mutkatonta ja päätökseen on päästy ripeästi”, viestittää Markku Inkilä.

Uule-Niiles Saran omistama Reindeer Travels tarjoaa matkailu- ja ohjelmapalveluja. Yrittäjä kertoo, että kansainvälinen matkailu Saariselällä on kasvanut ja tulevaisuus näyttää lupaavalta. Brittien joulumatkailu on tärkeä, sillä matkailijamäärät ovat isoja ja kasvussa. Saran yrityksellä on Laatumaan kanssa kaksi vuokrasopimusta ja nyt tekeillä on kolmas sopimus Laanilaan.

Lentoyhteydet elinehto

Inarin kunnassa iloitaan matkailun vilkastumisesta ja uusista sopimuksista. Kunnanjohtaja Jyrki Hyttinen muistuttaa, että kansainvälisten matkailijoiden kasvun ohella myös kotimaan matkailijamäärät ovat nousseet. Finavian Ivalon lentokentälle tekemät investoinnit antavat hyvät eväät kasvuun jatkossa ja riittävän lentokapasiteetin eteen tehdään Finnairin ja muiden lentoyhtiöiden kanssa jatkuvasti hyvää yhteistyötä. ”Ympärivuotisuus on ehdottomasti yksi Inarin vahvuuksista”, toteaa Jyrki Hyttinen.

Lähde: Metsähallitus


Mainos
xLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika