Ulkoilma 9.1.2017

Suositut maastopyöräreitit Syötteen kansallispuistossa ja sen läheisyydessä kunnostetaan vuoden 2018 loppuun mennessä. Luvassa on myös kaksi uutta reittiä. Tavoitteena on saada pyöräilijöille hyvin opastetut reitit, jotka kestävät aikaa ja ovat myös uusien kohderyhmien hyödynnettävissä.


Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen


Kevään kunnostustöissä keskitytään pääreitteihin Syötteen kierrokseen ja Pitämävaaran lenkkiin. Työt aloitetaan Syötteen kierroksesta. Talven aikana reitille ajetaan mursketta noin 3,5 kilometrin matkalle ja kesällä 2017 työ jatkuu pitkospuiden rakentamisella.

Reittien kestävöintityöt ovat paikoin välttämättömiä, jotta polut ja niitä reunustava herkkä luonto kestävät kasvavan kävijäpaineen ja haasteena oleva märkyys saadaan hallintaan.

Hankkeessa tullaan kunnostamaan kolme maastopyöräilyreittiä ja ottamaan käyttöön kaksi uutta. Uutuuksina valmistuvat Iso-Syötteen huipulle aloitteleville pyöräilijöille tarkoitettu reitti sekä Ahmankierroksen maastopyöräilyreitti, josta kehitetään vaativa reitti Syötteen kansallispuistoon.

Kaikki kunnostettavat reitit ovat monikäyttöreittejä, jotka palvelevat myös patikointia, polkujuoksua ja lumikenkäilyä. Syötteen kesäaikainen reittitarjonta monipuolistuu, vaikka ylläpidettävien reittien kokonaismäärä ja ylläpitokustannukset hankeen ansiosta pienenevät.

Kestävöinnit tehdään Metsähallituksen luontopalvelujen toimesta. Työtä varten on palkattu neljä hanketyöntekijää, joista kolme on Metsätalous Oy:n lomautettuja metsureita.

Reitit kestävöidään Syöte MTB – Syötteen maastopyöräilyreitit -hankkeessa, jonka rahoittaa Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto. Hankkeesta osan rahoittaa Pudasjärven kaupunki. Hanke käynnistyi kesällä 2016 ja jatkuu vuoden 2018 loppuun saakka.

Lähde: Metsähallitus / Kuva: Matti Möttönen


MainosLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika