Ulkoilma 7.6.2017

Pohjoisen kesää ja luontoa juhlistetaan Pyhä-Luoston kansallispuistossa Luonnon päivänä 17.6. Nuoret saavat kalastaa ilmaiseksi, on opastettuja retkiä, musiikkia, luonnon hyvinvointituotteita, metsäjoogaa ja yhteisiä nuotiohetkiä. Luonnon päivään yhdistyvät perinteinen Vapapäivä ja Luonnonkukkien päivä.


Mainos


Alle 18-vuotiaat ilmaiseksi kalalle

Lauantaina 17.6. kolmantena Luonnon päivänä Pyhä-Luoston kansallispuisto on täynnä ohjelmaa yöhön asti. Lauantai alkaa Vapapäivällä kello 10. Ahvenlammen virkistyskalastusalueella Luoston kupeessa saavat alle 18-vuotiaat kalastaa ilmaiseksi. Paikalla on Lapin Vapaa-ajan kalastajien opas.

Kaikki ilmaiseksi opastetulle retkelle

Iltapäivällä kello 16 järjestään maksuton retki kansallispuistoon, jolla tutustutaan alueen luontoon ja historiaan. Matkalla on metsäjoogaa ja luonnonvara-alan opiskelijoiden taukopiste maistiaisineen. Karhujuomalammen päivätuvan pihapiirissä (kuvassa) on ilmaista ohjelmaa kello 18-22. Tasatunnein saa tietoa alueen historiasta, puolelta kasveista. Välillä metsäjoogataan ja luonnonvara-alan opiskelijat esittelevät miten luonnosta saa hyvinvointia. Karhunjuomalammella voi myös tutustua erilaisiin retkimajoitteisiin.

Yöksi nukkumaan ulos

Aittakurussa alkaa kello 22 maksuton konsertti, ja kesäyötä juhlitaan laulaen, soittaen ja tanssien. Myös Pyhä-Luoston luontokeskus Naava on iltamyöhään auki.

Päivän voi täydentää osallistumalla Suomen Ladun haastekampanjaan ”Nuku yö ulkona” ja pötkähtää pitkälleen kesäyöksi omaan majoitteeseen. Yöpyä voi tauko- ja tulipaikoilla tai tapahtumien päätteeksi vaikka Karhunjuomalammen läheisyydessä.

Tapahtumat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia eivätkä vaadi ennakkoilmoittautumisia.

17.6. on yksi Suomi 100 -juhlavuoden Luonnon päivistä, joilla juhlistetaan Suomen hienoa luontoa. Päivän teema on Rakastu kesäyöhön. Luonnon päivät ovat virallisia Suomi 100 -tapahtumia.

Tapahtuman mahdollistavat Metsähallitus, Pyhä-Luoston luontokeskus Naava, Pyhä-Luoston kansallispuisto, Lapin ammattiopisto, Pelkosenniemen kunta, Pyhätunturi, Lapin Vapaa-ajan kalastajat ry

Kesäluonnon päivän kokemuksensa voi jakaa tunnisteilla #luonnonpäivät, #suomi100

Luonnon päivät www.luonnonpaivat.fi

Vapapäivä www.eraluvat.fi/vapapaiva

Pyhä-Luoston kansallispuisto www.luontoon.fi/pyha-luosto

Lähde: Metsähallitus / Kuva: Mika Mannonen


Mainos
xLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika