Rakennamme uutta! Uusi Ulkoilma avautuu alkuvuodesta 2022.

Ulkoilma 13.10.2016

Syyslomaviikoilla 17.-28.10. Pyhä-Luoston kansallispuistossa ja luontokeskus Naavassa on tarjolla monenlaista tekemistä opastetuista retkistä uutuuselokuviin. Kun on retkeilty mukavan kirpeässä syysilmassa, on kiva rentoutua luontokeskuksen lämmössä puuhastellen.


Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen


Tiistaisin retkeillään opastetusti Pyhä-Luoston kansallispuistossa koko perheen voimin Luoston päässä ja torstaisin Pyhällä tutustuen talveen valmistautuvaan luontoon ja ratkoen siihen liittyviä pähkinöitä. Maksuttomat retket vievät luontokeskus Naavasta Tiaislaavulle sekä Luostolla Rykimäkerosta Lampivaaraan, jossa on myös mahdollisuus vierailla ametistikaivoksella ja osallistua Lampivaaran puuhapihan aktiviteetteihin.

Luontokeskus Naavan keskiviikkojen askartelupajoissa syntyy metsänpeikkoja ja keijuja. Askartelussa vain mielikuvitus on rajana otuksia luodessa, ja luovuus voi kukoistaa luonnonmateriaaleja käyttäen. Askartelupajan maksu 12e/h kattaa materiaalit ja työkalut.

Perjantaisin Naavan tarinatuokiossa tutustutaan Pyhätunturin suojelijan Huttu-Ukon jälkeläisiin ja lastenkirjallisuuden uusimpiin lappilaistähtiin Hutukoihin. Hutukat seikkailevat tuntureiden Lapissa, elävät tiukasti tätä päivää ja heidän elämänopilliset tempauksensa pitävät hyppysissään niin lapset kuin aikuisetkin kuulijat.

Leffaankin pääsee lauantaina 22.10.2016, kun luontokeskus Naavan valkokankaalle hyppäävät kanelia kainaloon laittavat Tatu ja Patu sekä Anja Snellmanin samannimiseen menestysromaaniin perustuva Syysprinssi.

Luontokeskus Naava palvelee syyslomaviikoilla päivittäin ma-pe 9-17 ja la-su 10-17. Naava on myös mukana YLEn tuottamassa Rosan koodi-koodinmetsästyspelissä, joten luontonäyttelystämme löytyy pelimerkkejä nettipelaamiseenkin. Café Loimussa on tarjolla maittava lounasbuffet ja paikallisia leivonnaisia lomalaisten iloksi päivittäin.

Lähde: Metsähallitus / Kuva: Mika Mannonen


MainosLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika