Rakennamme uutta! Uusi Ulkoilma avautuu alkuvuodesta 2022.

Ulkoilma 5.4.2019

Vuonna 2018 Pyhä toi hiihtokeskukseen täysin ennennäkemättömän uutuuden – tunturin kokoisen Escape Pyhä -pakohuonekokemuksen, jossa arvoitukset kuljettivat pelaajia pitkin hiihtokeskuksen rinteitä. Ennen Pyhätunturin ja Escape Room Helsingin yhteistyötä pakopeli-ideaa ei oltu koskaan aikaisemmin yhdistetty tunturiympäristöön ja lasketteluun. Tänä keväänä pakoseikkailu on jälleen pelattavissa Pyhällä, tällä kertaa uudella tarinalla nimeltään The Crystal Quest.


Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen


The Crystal Quest -pakoseikkailupeli lähtee liikkeelle ongelmasta, jonka Pakkasakka on huolestuneena pistänyt merkille: Hänen taitavuudestaan huolimatta lumihiutaleet eivät muodostu niin kauniiksi kuin ennen ja Pyhätunturin pukeminen valkoiseen lumipeitteeseen käy joka talvi yhä raskaammaksi. Pakkasakka kysyy neuvoa Pyhätunturin hallitsijalta Huttu-Ukolta, joka muistaa, että jossakin vuorella on Pakkaskristalli, joka säätää tunturin ilmastoa.

Tässä vaiheessa pelaajat astuvat kuvaan – heidän täytyy vihjeiden avulla löytää Pakkaskristalli, jotta talvet pelastuvat.

Pelin tarinassa on selkeä viittaus ilmastonmuutoksen uhkiin ja talvien lyhentymiseen, ja ihan tarkoituksella. Olemme Pyhällä tehneet pitkään töitä asian kanssa, ja sen seurauksena olemme Suomen ensimmäinen hiilineutraali hiihtokeskus. Teemme myös tiivistä yhteistyötä Protect Our Winters Finland -yhdistyksen kanssa. Haluamme herätellä ihmisiä suojelemaan talviamme ja lumeen perustuvia harrastuksia myös näin pelillisin keinoin“, kertoo Pyhätunturi Oy:n paikallisjohtaja Jusu Toivonen, joka vastaa Pyhän ympäristöohjelmasta.

Pelissä liikutaan pääosin laskemalla hiihtokeskuksen rinnealueella. Pelaaminen perustuu ongelmanratkaisukykyyn, hoksaamiseen ja vähän tuuriinkin. Arvoitukset on pähkäiltävä auki, mutta kello tikittää ja luo lisää jännityksen tunnetta, sillä peliaikaa on maksimissaan 3 tuntia.

The Crystal Quest -pakoseikkailu on pelattavissa Pyhän rinnealueella 5.–30.4.2019.  Seikkailu kestää noin 2–3 tuntia ja maksaa 15 €/henkilö. Liikkuminen pelialueella vaatii voimassaolevan hissilipun ja laskuvälineet. Pelaajat lähtevät liikkeelle 15 minuutin välein ja yhteen lähtöön voi kerrallaan osallistua 2–5 henkilöä.  Peli sopii erittäin hyvin myös isommille ryhmille, kuten yrityksille ja kouluille. Pyhätunturin laskukausi jatkuu aina vappuun asti.

https://pyha.fi/tapahtuma/the-crystal-quest

Pyhä
Pyhä


MainosLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika