Rakennamme uutta! Uusi Ulkoilma avautuu alkuvuodesta 2022.

Ulkoilma 29.4.2015

Inarijärven historiallisesti arvokkaat autiotuvat: Punainen tupa (Kaikunuora) ja Suolistaipale ovat jälleen retkeilijöiden käytössä. Mittavat peruskorjaukset saatiin valmiiksi ennakoidussa aikataulussa. Peruskorjausten ansiosta tuvat palvelevat retkeilijöitä pitkälle tulevaisuuteen.

Remontin tekeminen kevättalven aikaan oli hyvä ratkaisu ajankäytön kannalta. Tarvikkeet saatiin kuljetettua tuville hyvin erinomaisten kelkkakelien aikaan. Myös työmiesten kulkeminen oli joutuisampaa jäitä pitkin kuin sulan veden aikaan. Kylmä kevätsääkään ei haitannut enää sen jälkeen, kun ulkohommista siirryttiin sisätiloihin.

Retkeilijöitä odottaa tällä hetkellä Kaikunuorassa ja Suolistaipaleessa, jos ei uuden karheat niin ainakin pidemmän palvelusajan saaneet historialliset autiotuvat. Tuvat ovat perinteisten kulkureittien varsilla ja palvelleet kulkijoita jo ennen kuin vesiretkeilystä on Inarissa puhuttu mitään.

Metsähallituksen Lapin luontopalvelut toivoo tuville paljon käyttöä ja että ne omalta osaltaan antaisivat Isolla Inarilla liikkuville iloa, suojaa ja mieleenpainuvia muistoja.

Lähde: Metsähallitus

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika