Ulkoilma 7.4.2016

Metsähallituksen Yllästunturin luontokeskus osallistuu Miljoona linnunpönttöä -tapahtumaan joka perjantai 8.4.2016 alkaen klo 9–15. Nyt on mahdollisuus tulla naulaamaan oman pihan tinteille koteja aina perjantaisin elokuun loppuun asti. Pönttötarpeet tiaisille ja kirjosiepolle ovat valmiina odottamassa ja vain kokoamista vailla. Eikun omaa pönttöä kasaamaan! Näin voi osallistua huikeaan maailmanluokan kampanjaan. Metsähallituksen metsätalousyksikkö on toimittanut lautatarpeet ja luontopalvelut hoitaa loput. Eikä maksa mitään!


Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen


Metsähallitus on mukana YLE:n käynnistämässä Miljoona linnunpönttöä -kampanjassa, jossa tavoitteena on nostaa Suomen oksistoon miljoona linnunpönttöä runsaan vuoden aikana.

Yleisradion pönttörekisteriin oli 5.4.2016 mennessä kertynyt yhteensä jo 506 746 pönttöä eri puolille Suomea. Lappi ei vielä loistanut suurilla pönttötiheyksillä, mutta nyt voimme auttaa asiaa. Tehdään puuttuvat puoli miljoonaa yhdessä!

Valtionmaiden haltijana Metsähallitukselle on luontevaa lähteä kampanjaan mukaan. Lisäksi tavoitamme suomalaisia luonnossa liikkujia ja luonnon ystäviä monin tavoin, joten voimme innostaa suomalaisia osallistumaan kampanjaan.“, sanoo pääjohtaja Esa Härmälä.

Metsähallitus kannustaa myös omaa henkilöstöä tekemään tai ostamaan linnuille pönttöjä ja rekisteröimään ne YLE:n sivuilla. Tekemisestä saa hyvän mielen ja rekisteröinnistä vaikka lintutirehtöörin tittelin, jos pönttöjä on tarpeeksi.

Pönttötalkoita eri puolilla Suomea

Suurimmat pönttötalkoot järjestetään Suomen luonnon päivänä 26.8.2016. Loppukesän pöntöt ehtivät talvehtivien tiasten talvisiksi yöpaikoiksi ja ne auttavat lintuja selviytymään ankarasta talvesta. Koskaan ei siis ole liian aikaista tai myöhäistä tehdä pönttöjä.

Ripustuksesta kannattaa muistaa, että jos omaa maata tai pihaa ei ole, niin linnunpöntön ripustamiseen tarvitaan tarvitaan maanomistajan lupa.

yle.fi/aihe/miljoona-linnunponttoa

Lähde: Metsähallitus
Kuva: Ruutukaappaus YLE:n sivuilta


MainosLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika